Как витамин C подпомага действието на бета глюкан?
0
(0)

Бета Глюкан е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Той се свързва със специфични рецептори върху имунните клетки и активира неспецифичния и специфичния имунен отговор. Новите технологии повишават ефикасността на бета глюкан чрез микронизация.

При симптоми на остра инфекция – вирусна, бактериална или гъбична имунните клетки са подготвени от бета глюкан, но поради усиленото размножаване на болестотворните микроорганизми е налице и усилена фагоцитоза – процесът на изчистване на вредните микроби от имунните клетки. Поради усилената фагоцитоза имунните клетки много бързо изчерпват аскорбата, при което имунната активност намалява. В тези случаи ефективността на имунните клетки и удължаването на живота им се подсигурява от активната форма на витамин C или както е известен във фармацевтичното производство – аскорбинова киселина.

Ето защо двойната комбинация от микронизиран бета глюкан и активна форма на витамин C, какъвто е съставът на Имунобор Кидс Актив Сироп, се препоръчва при остри инфекции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: