грипен вирус
0
(0)

Грипните вируси притежават два основни белтъка, които определят реакцията на човешката имунна система след “настаняването” им в нея. Тези белтъци са хемаглутининът и невраминидазата.
След като достигне до дихателната система грипният вирус има задачата да премине през нейната лигавица. В този момент се активира невраминдиазата, чиято цел е да я атакува и достигне до клетките, които се намират в дихателната лигавица. След изпълнението на тази задача, вирусните клетки проникват в тях с помощта на хемаглутинина.

Вследствие на действието на тези два белтъка отговорът на имунната система се състои в производството на различни видове антитела, които ги атакуват. Антителата, чиято цел е да обезвредят невраминдиазата, пречат на белтъка да премине през лигавицата на дихателнителните пътища.

Антителата, чиято задача е да обезвредят хемаглутинина, спират проникването му в клетките на дихателните пътища.

shop banner

След всичко казано до тук, може би ще се запитате: Защо въпреки тази солидна бариера, която организма притежава, грипните вируси в крайна сметка успяват да ни разболеят?” Причината за това се крие във следния факт. Имунната система не успява достатъчно бързо да произведе необходимото високо количество антитела, които да противодействат на грипния вирус. Това е и причината те бързо да се разпространят в тялото на човека, причнявайки инфекция.

Според изследвания на учени, антителата в кръвта повишават броя си чак една седмица след попадането на вирусите в организма. Сами разбирате, че това е крайно закъсняла реакция от страна на организма.

Тук идва ред на следващия логичен въпрос, който много хора може би вече си задават – “Има ли начин във всеки един момент имунната ни система да бъде подготвена за непредвидимите атаки на вирусите?”.

За щастие, можем да дадем положителен отговор на този въпрос. Решението за постигане на незабавен отговор от страна имунната система към “нападенията” на вирусните клетки се крие в подготовката на имунната система за предстоящите атаки. Една универсална ваксина от природен произход с доказан механизъм на действие и отличен профил на безопасност е Имунобор Бета Глюкан.

Имунобор Бета Глюкан съдържа най-високо количество бета глюкан (300 мг). За много кратко време, след попадането си в организма бета глюкан предизвиква засилено производство на антитела и повишава активността на всички основни имунни клетки, което също спомага за осъществяване на непробиваема защита срещу болестотворните микроорганизми. Освен това бета глюкан повишава локалната имунна защита на лигавицата на дихателните пътища, което както разбрахме е от особено голямо значение за предотвратяването на вирусните инфекции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: