Природният пробиотик е неизменен компаньон на антибиотика!

В сезона на грипа и настинките специалистите не спират да повтарят, че ако приемаме антибиотик, не можем без пробиотик. Защо са ни толкова необходими тези живи микроорганизми и как естествено да си ги набавим ще разберете в редовете по-долу.

Защо не можем без пробиотик, когато сме на антибиотична терапия?

Антибиотиците са като оръжие за масово поразяване. Веднъж попаднали в нашия организъм, наред с болестотворните, те изтребват и полезните бактерии. В резултат деликатният баланс в чревната микрофлора се нарушава и може да се стигне до редица стомашно-чревни проблеми като газове, подуване на корема, гадене, диария, запек, лошо храносмилане. Единственият начин да се избегнат неразположенията е, като се възстанови броят на добрите бактерии. Точно тук на помощ идва пробиотикът. Той е най-доброто решение за предотвратяване развитието на дисбактериоза (нарушен микробен баланс). Благодарение на прецизно дозираното количество пробиотични бактерии, които доставя на тялото, той потиска развитието на болестотворните микроорганизми и поддържа равновесието в стомашно-чревната флора. Освен това засилва имунитета и допринася за доброто храносмилане. За пълното възстановяване на чревната флора се препоръчва приемът да продължи още известно време след края на антибиотичната терапия.

Откъде да си набавим пробиотик?

Консумирането на определени храни е чудесен начин да си набавим пробиотик по естествен начин. Със силно изразено пробиотично действие са киселото мляко, изварата и ферментиралите храни и напитки (кисело зеле, кисели краставички, кимчи, мисо, темпе, кефир, комбуча). За жалост обаче част от тези продукти са толкова преработени, че не са в състояние да доставят на организма достатъчно количество пробиотични бактерии. Ето защо е добре да пристъпим към приема на доказано природно средство, което да ни осигури необходимия брой жизнеспособни пробиотични микроорганизми.

Кой е натуралният продукт у нас, който снабдява чревната флора с максимално количество пробиотик?

Все повече специалисти у нас ни приканват да приемаме Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic по време и след антибиотичния курс. Апелът им е продиктуван от факта, че този природен дар набавя на организма оптимално количество лиофилизирани бактериални тела от пробиотик Lactobacillus bulgaricus (250 mg). А за да е още по-силен ефектът от тяхното действие, в състава на продукта е добавен и 250 mg висококачествен стандартизиран бета-глюкан – единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Той едновременно укрепва имунитета и стимулира растежа на добрите бактерии.

Благодарение на взаимодопълващото действие на двете активни съставки Имунобор Биотик нормализира чревната и вагиналната микрофлора и засилва естествените защитни сили на тялото. Ползите от приема му обаче не спират дотук! Приеман по предписание, той подсилва лечебния ефект на антибиотика и предотвратява появата на дисбактериоза.

Имунобор Биотик е практически безвреден и може да се използва дори по време на бременност.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar