бета глюкан какво е
0
(0)

Чудите се какво е бета глюкан, защо ви е необходим и откъде да си го набавите? Продължавайте да четете, за да си отговорите на тези въпроси!

Ето какво е бета глюкан

Бета глюкан е полизахарид от растителен произход. Извлича се от дрожди, ядливи гъби и зърнени култури. Има различна структура в зависимост от източника на извличане. Най-мощен, най-добре документиран и най-ефективен е 1,3-1,6 дълговерижният бета глюкан. Той се добива от дрождите Saccharomyces cerevisiae, използвани за ферментация и производство на бира.

След като научихте какво е бета глюкан, вижте какви са ползите му за организма

Бета глюканът стимулира имунната система. Това се случва по следния начин:

shop banner

Бета глюканът се свързва със специфичните рецептори на макрофагите. Те го фрагментират и го освобождават в организма. Той достига до имунните клетки и ги активира. Това води до стимулиране на клетъчния и хуморалния имунитет. Активираните имунни клетки осигуряват цялостна защита на организма срещу вируси, бактерии и гъбички.

Бета глюкан е изключително подходящ за приложение при вирусни, бактериални и гъбични инфекции, възстановяване след физически натоварвания, стрес, зарастване на рани и др.

Напоследък много проучвания доказват, че бета глюкан притежава и антитуморен ефект. Поради това е наричан модификатор на биологичния отговор.

А сега е време да разберете как да си набавите бета глюкан

Бета глюкан в най-чист вид се съдържа в следните избрани продукти от продуктовата линия Имунобор:

  • Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300
  • Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic
  • Лактобор капсули/Lactobor® caps
  • Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup
  • Имунобор Кидс растителни капсули/Imunobor® Kids VGcaps
  • Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup
  • Имунобор Кидс Актив растителни капсули/Imunobor® Kids Activ VGcaps

Имунобор Бета Глюкан 300 е целогодишен природен имуностимулатор за възрастни. Подпомага функцията на имунната система при склонност към чести бактериални, вирусни и гъбични инфекции. Използва се като общоукрепващо и тонизиращо средство. Засилва активността на имунните клетки и способността им да убиват бактерии и други микроорганизми. Стимулира производството на имунни тела. Повишава локалната имунна защита на лигавицата на бронхиалните, чревните и пикочни пътища.

Имунобор Биотик възстановява функцията на чревната микрофлора и подкрепя имунитета. Средство на първи избор е при чревни инфекции и диарии. Прилага се успешно при дисбактериоза и хранителна алергия. Подходящ е за възрастни и деца. Може да се използва и от бременни жени.

Лактобор капсули е предназначен за поддържане на нормалната вагинална и чревна флора по време на антибиотично лечение, нарушен баланс на вагиналната и чревната микрофлора, понижена функция на имунната система.

Имунобор Кидс Сироп и Имунобор Кидс растителни капсули са най-доброто средство за профилактика и поддържащо лечение на инфекции при деца. Сиропната форма е създадена специално за малчугани до 8 години, а капсулната – за деца в училищна възраст.

Имунобор Кидс Актив Сироп и Имунобор Кидс Актив растителни капсули са перфектно решение при първи симптоми на инфекции от вирусен, бактериален и гъбичен характер при мъниците. Сиропът е за най-малките, а капсулите – за децата над 8 години.

Всички продукти имат отлична поносимост и са практически безвредни.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: