Котешкият нокът – древно растение със съвременно приложение

Котешкият нокът е гигантска лиана от района около басейна на река Амазонка. Над 2000 години тя е използвана от индианските племена в Южна Америка за лечение на болка в костите, трудно зарастващи рани, ревматични и стомашни заболявания, и други. Съвременният фитохимичен анализ и фармакологичен скрининг разкриват истинския потенциал на това екзотично растение.

Най-голям интерес засега представляват алкалоидите от групата на оксидола и сапониновите гликозиди, за които са докладвани противовъзпалителни и имуностимулиращи ефекти. Растението съдържа още и антиоксиданти – танини, катехини и проантоцианидини, както и стероли, които също демонстрират значителна противовъзпалителна активност. Имуностимулиращите свойства са достатъчно добре изучени, за да се достигне до разработването на продукти, каквито се предлагат в много страни по света и у нас.

Продуктите Имунобор, Имунобор Бронхо и Имунобор Котешки нокът Саменто от фамилия Имунобор съдържат високопречистен и стандартзиран екстракт от котешки нокът, свободен от токсични оксидол алкалоиди. Имунобор е мощен имуностимулатор за възрастни, подходящ при често боледуване, за профилактика на инфекции, при хронична умора и онкологични заболявания. Имунобор Бронхо съчетава силата на котешки нокът и ехинацея в едно е се препоръчва при остри и хронични дихателни инфекции и бактериално носителство.

Имунобор Котешки нокът Саменто е монокомпонентен продукт, съдържащ оптимално количество екстракт за удобно дозиране в детската възраст и в зависимост от терапевтичните цели. Дозировката на трите продукта варира от 1 до 3 капсули дневно минимум 3 месеца. В условията на грипна епидемия дозировката не трябва да пада под 2 капсули дневно.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar