природни средства при пролетна алергия
5
(3)

Все повече хора се насочват към природни средства при пролетна алергия за облекчаване на симптомите. Това е така, защото те са с по-малко странични ефекти, достъпни и буквално природата ги предлага в изобилие. С едно малко уточнение. Когато сте диагностицирани със сезонна алергия, винаги се консултирайте с лекуващия си лекар за лечението, както и за включване и премахване на средства към терапията. Но преди това може да се информирате от тази статия за най-добрите природни средства при пролетна алергия.

Мед – едно от най-полезните природни средства при пролетна алергия

Няма как да не сте наясно за многобройните лечебни свойства на меда. Този еликсир може да помогне и за облекчаване симптомите на пролетни алергии. Това става с ежедневна консумация на малки количества суров мед. Така постепенно може да се намали чувствителността на тялото към алергена полен, действайки като естествена имунотерапия. Освен това медът притежава антимикробни свойства, които могат да успокоят възпаленото гърло, причинено от постоянното стичане на секрет от носа към гърлото. За целта в необходимо просто да включите една чаена лъжичка суров мед в сутрешната си рутина. Може да е смесена с топла вода или да добавите в закуската ви, за да извлечете ползите от този тип природни средства при пролетна алергия.

Билкови съюзници като природни средства при пролетна алергия

Природата предлага изобилие от билкови лекарства, които могат да осигурят спокойствие на страдащия от сезонна алергия. Копривата, например, съдържа съединения, които инхибират освобождаването на хистамин, като по този начин намаляват алергичните симптоми. Можете да сварите чай от коприва, за да облекчите кихането и сърбежа. По същия начин билката бутрак, демонстрира ефективност при намаляване симптомите на алергичен ринит. Отново под формата на топла напитка ще усетите най-добър ефект. Важно е обаче да се консултирате със специалист, преди да включите билкови средства в лечението, тъй като някои може да взаимодействат с лекарства или да имат странични ефекти.

shop banner

Етерични масла – леснодостъпни природни средства при пролетна алергия

Етеричните масла, извлечени от ароматни растения, притежават мощни противовъзпалителни и съдосвиващи ефекти, което ги прави ценни природни средства при пролетна алергия. Например евкалиптовото масло, има освежаващ аромат, а разпръснат във въздуха чрез дифузер например, може да отвори запушени носни проходи и да облекчи налягането в синусите. Друго полезно масло е това от лавандула. То е известно със своите успокояващи свойства и може да се възползвате от тях, когато не може да заспите и за облекчаване на тревожността, причинена от алергия. Маслото от мента, съдържа ментол, който действа като естествено средство за намаляване на отока в носа и гърлото и успокоява дихателния дискомфорт. Разреждайте правилно етеричните масла и ги използвайте разумно, за да избегнете нежелани реакции.

Антиоксиданти – подхранете тялото с природни средства при пролетна алергия

Богатата на антиоксиданти диета, може да засили защитата на тялото ви срещу алергени и да смекчи възпалителните реакции. Затова заредете се с плодове и зеленчуци, богати на витамин С, като портокали, ягоди и чушки, които освен това притежават естествени антихистаминови свойства. Включете омега-3 мастни киселини, намиращи се в мазната риба, лененото семе и орехите, за да намалите възпалението и да поддържате имунната система. Като подхранвате тялото отвътре, може да засилите устойчивостта му от алергените, предизвикващи сезонни алергии и да подобрите общото благосъстояние на организма.

Бета глюкан – едно от най-мощните природни средства при пролетна алергия

За намаляване на алергичната нагласа през пролетния сезон може да се доверите на Имунобор Бета Глюкан 300 / Imunobor® Beta Glucan 300. Природният продукт е със съдържание на високо пречистен бета глюкан – единственият имуномодулатор от естествен произход с доказан механизъм на действие. Помага за възстановяване баланса на имунните клетки, които имат отношение към алергичните реакции. На това се дължи мощния благоприятен ефект за намаляване на алергичната нагласа и облекчаване тежестта и честотата на симптомите на сенната хрема. Подобрява имунните функции, повишава имунната защита на лигавиците на бронхиалните пътища, действа общоукрепващо и тонизиращо.

Продуктът е с удобен прием – по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно на гладно и има отлична поносимост.

Търсете в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: