антивирусната защита
4.8
(20)

Доц. Д-р Рада Маркова, специалист детски болести, детска пулмология
Първа Детска Консултативна клиника – София, МУ – Плевен

В условията на епидемична обстановка и повишена заболеваемост от вирусни инфекции е уместно да засегнем темата за употребата на имуномодулаторите. Те могат да се употребяват профилактично и терапевтично, като се имат предвид индивидуалните особености и подлежащи заболявания при всеки конкретен пациент.

Имуномодулаторите са в няколко основни групи: ваксини, бактериални лизати, фитопрепарати, синтетични имуномодулатори и др.

shop banner

Всяка група е подходяща при различни пациенти, но препаратите, съдържащи бета-глюкан са особено подходящи в сезона на вирусните инфекции. Такива препарати са Imunobor® Protect, Imunobor® Kids Activ VGcaps, а за малката възраст – Imunobor® Kids Activ Syrup.

Сиропните форми Imunobor® Kids (Imunobor® Kids Syrup и Imunobor® Kids Activ Syrup) и локалните обезболяващи средства Imunobor® Protect (Imunobor® Protect и Imunobor® Protect Zinc) са единствените, които съдържат микронизиран бета-глюкан, което ги прави с мощно и бързо антивирусно, антибактериално и антигъбично действие.

При ползването на посочените препарати не се наблюдават странични реакции, а профилактичният им спектър, както и терапевтичните свойства при начало на вирусна инфекция са много добри.

При често боледуващите деца в моята практика при ползването на препарати, съдържащи бета-глюкан, се забелязва значимо намаляване честотата на респираторни инфекции.

Липсата на противопоказания за приложение и добрия комплайънс на прием ги прави добре приети от малки и големи!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 20

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: