болки в мускулите и отпадналост коронавирус
4.6
(8)

Значителна част от пациентите с коронавирус съобщават за болки в мускулите и отпадналост. Разберете какво провокира тези симптоми и кой е естественият начин за тяхното овладяване.

Основната причина за болки в мускулите и отпадналост при пациенти с коронавирус

Като главна причина за мускулните болки и общата отпадналост на заразените с коронавирус специалистите посочват намалената синтеза на антивирусни вещества в организма. Практиката показва, че симптомите са по-силно изразени и състоянието е свързано с повече усложения при страстните пушачи и хората, които системно злоупотребяват с алкохол. Това се дължи на факта, че алкохолът и никотинът потискат имунната система. В резултат белите кръвни телца, които имат ключова роля в борбата с патогените, значително намаляват и понижават активността си.

Честота и тежест на симптомите болки в мускулите и отпадналост при коронавирус

По данни на Световната здравна организация (СЗО) около 14% от диагностицираните с коронавирус съобщават за мускулни болки.

shop banner

От умора и отпадналост се оплакват близо 38% от заразените. Това сочи проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация (JAMA). То е проведено сред 138 пациенти с коронавирус в центъра на епидемията Ухан.

Що се отнася до тежестта на симптомите, може да се отбележи, че тя варира при отделните пациенти. При някои мускулните болки са по-леки, при други – по-тежки. Същото се отнася и за отпадналостта. При едни пациенти тя е едва зебележима, при други – сериозна.

При всички случаи симптомите не бива да се игнорират, тъй като могат сериозно да се влошат. Специалистите от престижната клиника „Майо“ в САЩ съветват да се потърси своевременно медицинска помощ при наличие на подобни оплаквaния. Те препоръчват още незабавно да се вземат мерки за самоизолация, да се приемат достатъчно течности и да се почива повече.

Надеждното природно решение при болки в мускулите и отпадналост в условия на епидемия от коронавирус

От екипа на „Борола“, компания лидер в областта на здравеопазването в България, препоръчваме лечението на мускулни болки и отпадналост да се допълни от ГрипоЛек/GripoLek®. Този изцяло природен продукт от фамилия Имунобор повлиява благоприятно грипоподобни симптоми като болков синдром и силна умора. В допълнение допринася за засилване на имунната реактивност, което помага на организма да се бори с инфекцията. Това обаче не е всичко! ГрипоЛек подпомага антиоксидантната защитa, възстановява витаминния дефицит и прочиства от токсини.

Благотворното въздействие на ГрипоЛек върху организма се дължи на уникалната му формула

Всяка капсула съдържа специален комплекс от буфериран витамин С (Естер-С), метилсулфонилметан (МСМ) и витамини от група В (тиамин, pибофлавин, ниацин, пантотенова киселина).

Буферираният витамин С подсилва имунитета, като повишава количеството и качеството на имунните клетки. Важно негово преимущество пред обикновения витамин C е, че много по-лесно се усвоява от организма и щади стомашната лигавица.

Метилсулфонилметан (МСМ) не само укрепва имунната функция , но и облекчава болката и възпалението. Успешно се прилага при пациенти със ставни и мускулни болки.

Витамините от група В съдействат за намаляване на стрeса, засилват имунната реактивност и помагат на организма да се бори с инфекцията.

ГрипоЛек е безвреден и има отлична поносимост. Може да се приема както от възрастни, така и от деца. Дозировката при възрастни и деца над 12 г. е по 1 капсула 3 пъти дневно; при деца до 12 г. – по 1 капсула 2 пъти дневно. ГрипоЛек е наличен в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 8

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: