борба с есенните настинки
5
(1)

За да останете по-здрави през сезона е добре да проучите кои са най-ефективните методи за борба с есенните настинки. Тъй като въздухът става по-хладен, влажността се увеличава, въпреки красотата на природата се увеличава и риска от често боледуване. Но не се притеснявайте! Като следвате правилните стратегии, можете да защитите себе си и семейството си от неприятното кихане и подсмърчане, които съпровождат това време от годината. Прочетете статията до край и разберете кои са те и как това помага на имунната ви система да остане силна и в изправност.

Укрепете имунната система за борба с есенните настинки

Първата линия на защита в битката срещу есенните настинки е силната имунна система. Изграждането на вашия имунитет чрез правилно хранене, упражнения и почивка е от ключово значение. Затова включването на храни, богати на витамин С, като портокали, киви и чушки, са идеално помощно средство за подпомагане на имунния отговор. Добавянето на цинк е чудесен и ефективен начин за засилване на имунната система и справяне с вирусите. Може да си го набавите чрез ядки, семена и пълнозърнести храни, които да включите към вашата диета. Не забравяйте и за редовните упражнения, които подобряват кръвообращението, като помагат на имунната ви система да работи по-ефективно. А от друга страна давайте и приоритет на съня, тъй като така се позволява на тялото да се възстанови и да се пребори с всякакви потенциални инфекции.

Останете хидратирани за борба с есенните настинки

Хидратацията е от решаващо значение в борбата с есенните настинки. Със захлаждане на времето всички ние сме склонни да пием по-малко вода, като оставаме в неведение, че поддържането на подходяща хидратация е жизненоважно за оптималното функциониране на имунната система. Водата помага за изхвърляне на токсините от тялото и поддържа лигавиците добре овлажнени, което е от съществено значение за предпазване от вируси. Затова обмислете да включите в ежедневието си пиенето на билкови чайове, особено тези с джинджифил или лимон. Те от своя страна също могат да успокоят гърлото, като същевременно повишават нивата на хидратация. Плюс това, те добавят уют към есенната ви рутина, което улеснява спазването на целите ви за хидратация.

Практикувайте добра хигиена за борба с есенните настинки

Добрите хигиенни практики са задължителни, ако искате да се преборите успешно с есенните настинки. Вирусите на настинка се разпространяват лесно чрез контакт, така че честото миене на ръцете е един от най-простите и ефективни начини да избегнете разболяването. Винаги мийте ръцете си със сапун и вода, особено след като сте били на обществени места, боравили сте с общи предмети или сте си издухвали носа. Ако сапун и вода не са налични, дезинфектанти за ръце с най-малко 60% алкохол са чудесна алтернатива. Избягвайте да докосвате лицето си, особено носа, очите и устата, тъй като това е често срещан начин болестотворните микроорганизми да навлязат в организма ви.

Природна помощ за борба с есенните настинки

Имунобор Протект Цинк / Imunobor® Protect Zinc е мощен продукт с антивирусен ефект в депо таблетки за смучене, подходящ за деца и възрастни. Действието му е насочено за локално антивирусно, аналгетично и противовъзпалително действие в устната кухина, като запазва нормалната флора. Освен това е в подкрепа на имунната система при вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Изключително подходящ е и като имунопрофилактика при често боледуване.

Всичко това е възможно благодарение на формулата с:

  • бета-глюкан (микронизиран с чистота 93%)
  • витамин С (като L-аскорбинова киселина)
  • 45% екстракт от плодовете на Роза канина
  • цинк (цинков оксид)

Освен че е ефективен, той е напълно безопасен. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти и има много приятен вкус.

Не оставяйте настинката да надделее, а потърсете в аптеките в страната или закупете лесно и удобно онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: