варицела при деца
5
(1)

Рязкото увеличение на случаите на варицела при деца у нас ни подтикна да дадем на родителите на засегнатите малчугани ценни съвети, с помощта на които да подпомогнат оздравителния процес. Ето какви са те!

Изпитани методи за по-бързо справяне със симптомите на варицела при деца

Приготвяне на овесена баня

Банята с овес е доказала своята ефективност за облекчаване на сърбежа при варицела. За нейното приготвяне са необходими две чаени чаши овесени ядки. След като се смелят на прах, те се прибавят към ваната с топла вода. Детето престоява в разтвора около 20 минути. В случай че родителите не разполагат с вана у дома, винаги могат да навлажнят гъба или памук с разтвора и внимателно да го нанесат върху засегнатите области от детската кожа.
Използване на хидратиращи и успокояващи продукти – важна стъпка за бързо овладяване на варицела при деца
Прилагането на средства с отпускащо и овлажняващо действие върху кожата на детето ще допринесе за намаляване на дискомфорта, причинен от варицела. За предпочитане е въпросните продукти да се нанасят след баня, тъй като активните съставки се абсорбират по-добре.

Поддържане на ноктите къси

Подрязването на ноктите е от съществено значение за протичане на нормалния оздравителен процес при деца с варицела. По този начин се предотвратява разчесването, което може да доведе до инфектиране на кожата.

shop banner

Носене на подходящи дрехи

Децата с варицела трябва да се обличат с меки дрехи от естествена материя. По този начин кожата им „диша“ свободно. Добре е да се залага на по-широки кройки, за да се предотврати триенето на кожата.

Налагане на студени компреси

Студените компреси също са ефикасни при сърбеж от варицела. Нанесени на засегнатите кожни участъци, те успокояват кожата на малчуганите.

Справяне с варицела при деца чрез укрепване на имунитета

Укрепването на естествените защитни сили на детския организъм има ключова роля за бързото овладяване на варицела. Ето защо водещи специалисти у нас приканват родителите да осигурят на своите наследници приема на мощните имуностимулатори Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup и Имунобор Кидс Актив растителни капсули/Imunobor® Kids Activ VGcaps. Сиропната форма е предназначена за най-малките, а капсулната – за учениците. И двата продукта съдържат оптимално количество Бета глюкан – единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Той е толкова мощен, че действа като универсална ваксина срещу гъбични, вирусни и инфекциозни заболявания като варицелата.

Приемани редовно, Имунобор Кидс сироп и капсули спомагат за намаляване тежестта на симптомите и съкращаване периода на боледуване от варицела при децата. Имат отлична поносимост и са напълно безопасни. Дълговременната употреба не крие риск за детското здраве поради 100% природния произход на продуктите.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: