Грип при деца през топлото полугодие – спасителни съвети
0
(0)

През топлите месеци от годината зачестяват случаите на деца, които попадат в плен на грип. Ето защо в настоящата статия ще дадем на родителите ценни препоръки как да отреагират, ако наследникът им се окаже в подобна ситуация. Преди да пристъпим към указанията, ще припомним какво причинява грип при малките деца през пролетно-летния сезон и кои са симптомите.

Грип през топлите месеци при деца – причини и симптоми

В повечето случаи ентеровирусите са главните „виновници“ за грип при деца през пролетно-летния сезон. Те увреждат основно стомашно-чревния тракт. Разпространяват се изключително лесно в детския организъм поради ненапълно изградения имунитет срещу тях.

Симптомите, с които тялото на засегнатите деца алармира за грип са:

  • рязко покачване на телесната температура – до 39 градуса
  • обща отпадналост
  • фарингит (възпаление на гърлото)
  • главоболие
  • болки в корема
  • повръщане

Педиатрите предупреждават, че грипът в детска възраст крие риск от усложнения. Ето защо адекватното родителско поведение е от изключително значение по време на лечението.

Основни съвети към родителите, чиито деца са засегнати от грип през пролетно-летния сезон

Помощ от специалист

В случай на висока температура, диария, повръщане, които продължават повече от ден, задължително трябва да се потърси помощ от лекар.

Внимателно с лекарствата срещу температура

Ако температурата на засегнатите от грип деца е под 38 градуса, не бива веднага да им се дават антипиретици (температуропонижаващи лекарства). Покачването на температурата е протективна реакция от страна на тялото, чрез която то само се противопоставя на инфекциозното заболяване. Понижаването ѝ чрез незабавния прием на посочените лекарствени средства може повече да навреди, отколкото да помогне. Не са редки случаите, в които се стига до увеличаване броя на болестотворните микроорганизми и по-лесното им разпространение в телесните тъкани.

Ако обаче малчуганът е отпуснат, неспокоен или има фебрилен гърч, е добре да се приемат лекарства дори при по-ниски температурни стойности.

Единствено вкъщи

В периода на боледуване от грип засегнатите деца не бива напускат дома.

Без антибиотични продукти

Не трябва да се дават антибиотици на деца с грип без консултация от педиатър. Причината е, че те не са ефикасни срещу вирусите. Приложението им може да повлияе негативно върху стомашно-чревния тракт, като го натовари допълнително.

Ефективното решение срещу грип при деца през топлите месеци

При грип при деца през топлото полугодие специалистите у нас препоръчват употребата на Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Благодарение на най-мощният познат на учените пробиотик – Лактобацилус булгарикус в състава му, този природен продукт възвръща баланса в чревната микрофлора. Това води до предотвратяване на диарията и повръщането. Така децата, засегнати от грип, са предпазени от дехидратация.

Ефектът на Лактобацилус булгарикус в Имунобор Биотик мощно е усилен от бета глюкан. Този полизахарид е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан и ясен механизъм на действие. Той изпълнява ролята на пребиотик (храна на пробиотика). Притежава и антивирусно действие. Активира Т-клетките, отговорни за обезвреждането на болестотворните микроорганизми.

Установено е, че приет по време на грипна инфекция, Имунобор Биотик укрепва засегнатата чревна микрофлора и помага на детския организъм сам да се пребори с вирусите.

Продуктът е подходящ и безопасен за употреба дори от малки деца.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola

Може да харесате

Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните
Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните
01сеп.2021
0

Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните

5 (1) Приблизително половината пациенти на болнично лечение имат дълготрайни последствия от ковид. Това установява проучване, публикувано в ...
Повече
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x