Грип при деца
5
(1)

Зимният сезон е съпътстван от повишена заболеваемост от грип при деца. Вирусите представляват сериозно предизвикателство за детската имунната система. Какви методи да приложите при първи прояви на грип или настинка при децата – прочетете в настоящата статия.

Специалистите препоръчват още при първи симптоми на настинка и грип при деца да се мобилизира имунната система

През студените месеци най-чести са вирусните заболявания при децата. Грипът е също вирусна инфекция, но доста по-агресивна, с по-тежко протичане и висок риск от усложнения. Той се развива, когато в организма попадне един от 3-те типа вируси – В, С и А.

Грипът е заболяване, което се разпространява изключително лесно по въздушно-капков път. След достигането си до белия дроб през носа и гърлото, вирусите се разпространяват в клетките на бронхиалната лигавица.

shop banner

Имунната система на децата е по-крехка и се нуждае от активна стимулация. Чрез прием на имуностимулатори, децата са защитени от развитие на вторични усложнения като бактериални инфекции. Силният имунитет възпрепятства тежкото и продължително протичане на заболяването и появата на рецидиви.

Как да разпознаем първите симптоми на грип при деца?

Разликата между грипа и настинката е главно симптоматична. Макар че двете състояния си приличат, при грип имаме доста по-тежко и продължително протичане. Вирусът на грип удря внезапно, придружен от типичните симптоми, докато настинката обхваща постепенно и протича с леко повишена температура. Грипът не бива да бъде оставен без контрол. При първи симптоми е необходимо да се консултирате с педиатър, който да установи причината за неразположенията и да назначи лечение.

Симптомите на грип при деца са повишена температура, втрисане, болки в мускулите, главоболие, болки в гърлото, отпадналост и кашлица. Те се проявяват в рамките на 3-4 дни. Кашлицата и общата отпадналост могат да се наблюдават до 2 седмици след спадането на температурата. При бебетата се наблюдават коремни болки, повръщане и диария, сънливост и липса на апетит.

При първи симптоми на грип и настинка – активирайте имунната система на децата с мощни природни имуностимулатори

За здравето на детската имунна система, специалистите препоръчват прием на природните продукти от фамилия Имунобор. В условията на повишена заболеваемост от грип е удачен прием на Имунобор Кидс Актив.

Имунобор Кидс Актив Капсули/Imunobor® Kids Activ VGcaps е предназначен за деца в училищна възраст при проява на симптоми на грип и настинка. Имунобор Кидс Актив Капсули е с повишена ефикасност чрез тройна комбинация от природни съставки за детската имунна система – Бета глюкан, Витамин C и екстракт от Ехинацея.

Имунобор Кидс Актив Капсули като тройна комбинация има по-мощно действие по отношение активността на имунните клетки. Активно стимулира производството на имунни тела. Има директен антимикробен ефект върху редица микроорганизми. Повишава локалната имунна защита на лигавиците на бронхиалната, чревната и пикочна система.

Имунобор Кидс Актив Капсули осигурява бърз и мощен антивирусен, имуностимулиращ и антиалергичен ефект. Продуктът има синергично действие приложен при антибиотично лечение.

Имунобор Кидс Актив Капсули се приема на гладно. Дозировката му е 2 капсули дневно при деца до 12-годишна възраст, а при деца над 12 години – 3 капсули.

В периодите на настинка и грип се погрижете за здравето и на най-малките

Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup е изключително ефективно решение при първи симптоми на грип при бебета и деца. Той е предназначен за подпомагане функцията на имунната система при остри вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Може да се прилага заедно с антибиотично лечение или по време на боледуването.

Имунобор Кидс Актив Сироп активира имунните клетки и способността им да се борят с инфекциите. Съдържа двойна мощна комбинация от съставки с доказан положителен ефект – бета глюкан и витамин C. Бета глюкан е най-мощният имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Присъствието на активна форма на витамин C допълнително повишава ефективността на продукта.

Имунобор Кидс Актив Сироп е изключително удобен за прием и има приятен ягодов вкус. Той се дозира в зависимост от възрастта на детето. При деца до 8-годишна възраст – по 1 чаена лъжичка на ден, а над 8 г. – по 2 чаени лъжички дневно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: