настинка при бебета
0
(0)

Клиничната практика сочи, че коварната настинка при бебета поразява мъниците около осем пъти в периода между есента и пролетта. Коя е причината за честото боледуване и как по естествен начин родителите да опазят здравето на своите невръстни наследници?

Защо най-малките страдат толкова често от настинка през пролетта?

С възраждането на природата вирусите, причинители на настинка, се активират. Подходящи условия за върлуването им създават капризите на времето, характерни за този период. Вирусите се възползват от рязката смяна на температурата, към която не се е адаптирал организмът на малчуганите, за да атакуват. Правят го безпрепятствено, тъй като имунната система на мъника все още е неукрепнала и не разполага с нужните ресурси, за да се противопостави.

Веднъж проникнали в организма патогенните микроорганизми започват да се размножават. Постепенно се проявяват характерните симптоми на настинка като повишена температура, липса на апетит и запушен нос. Овладяването им е трудно, тъй като средствата, които могат да се приложат, са малко. До настинка обаче няма да се стигне, ако още с настъпването на пролетта родителите съблюдават следните правила за превенция.

shop banner

Срещу настинка при бебета – обличайте мъниците подходящо

Само в един пролетен ден могат да се сменят и четирите годишни времена. Родителите трябва да си изградят навик, когато извеждат своето дете на разходка, да вземат допълнителни дрехи за топло и студено време. В случай че няма къде да ги поместят, могат да приложат принципа на многослойното обличане.

Повече витамин С

Витамин C укрепва защитните сили на най-малките и ги прави по-малко податливи към настинка. Поради това родителите трябва да се погрижат в детското меню да присъстват повече източници на този витамин. Такива са лимоните, мандарините, портокалите, кивито. Важно условие е цитрусите да се дават след 12-я месец на бебето, поради високия риск от алергия.

Редовно проветряване

Системното проветряване на стаята на бебето е от първостепенна важност, за да се прогонят потенциалните причинители на настинка. Колкото по-често и продължително нахлува свеж въздух в помещението, толкова по-добре.

Прием на природни средства срещу настинка при бебета

Педиатрите напомнят, че имуностимулацията е най-надеждният начин за предпазване на бебето от настинка през пролетта. За укрепване на детската имунна система е уместна употребата на висококачествени и щадящи здравето продукти.

Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup е специално създаден за подсилване на неукрепналия имунитет на най-малките. Една чаена лъжичка от него съдържа оптимално количество високопречистен бета глюкан, чиято ефикасност е повишена до 93% чрез микронизация. Природният полизахарид оправдава славата си на единствения имуностимулатор с доказан механизъм на действие. Той мощно стимулира производството на имунни тела, засилва активността на имунните клетки и усилва способността им да убиват патогените.

Имунобор Кидс Сироп има приятен вкус на натурални диви ягоди и удобен прием, съобразен с нуждите на мъниците. Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: