какво е дисбактериоза
5
(1)

За да разберем какво е дисбактериоза трябва да обърнем внимание на факта, че близо 85% от бактериите, съставляващи чревната ни флора, са „добри“. Те подпомагат протичането на различни важни процеси в организма. Когато тяхното количество намалее, тялото ни започва да страда и ние се озоваваме на прага на дисбактериоза. Научете кои са факторите, които предразполагат към развитието ѝ, какви са симптомите и по какъв начин да я преодолеем успешно.

Какво е дисбактериоза и кои са причините за възникването ѝ?

Гастроентеролозите са категорични, че лошите житейски навици стоят в основата на дисбактериоза. Обездвижването, прекомерният прием на алкохол, тютюнопушенето и неправилният хранителен режим са главните „виновници“ за настъпилия дисбаланс в чревната ни флора. Високите нива на стрес, нарушенията на съня и честата употреба на антибиотици също са фактори, нарушаващи равновесието в чревния тракт.

Издайнически признаци на дисбактериоза

  • обща слабост
  • загуба на апетит
  • диария, запек, подуване, болка и тежест в корема
  • нарушено храносмилане
  • податливост към бактериални или вирусни инфекции в резултат на отслабен имунитет
  • възникване на хранителни алергии

Скрити опасности от нелекувана дисбактериоза

Неглижирането на сериозен проблем като дисбактериозата ни обрича на куп заболявания и неразположения. Сред потенциалните диагнози, с които можем да се сблъскаме, са хроничен запек, синдром на раздразненото дебело черво, мигрена и дори ревматоиден артрит. Най-уязвими към появата им са възрастните хора, при които здравето на храносмилателната система е компрометирано.

shop banner

Стратегии за преодоляване на дисбактериоза

Избягването на провокиращите фактори без съмнение е най-добрият начин да се справим с дисбактериозата. За целта трябва да повишим двигателната си активност, да изкореним вредните привички, да ограничим стреса, да преборим проблемите със съня. Необходимо е и да се придържаме към диета, в която се набляга на консумацията на пробиотични храни. Това са такива хранителни продукти, които са богати на „добри“ бактерии, като киселото мляко, кефирът, сиренето „Гауда“, туршиите и хлябът с квас.

След като научихте какво е дисбактериоза, ще ви дадем и съвет как да се справите с нея с помощта на мощен природен продукт!

За набавяне на оптимално количество пробиотични бактерии, което е равносилно на успешно преодоляване на дисбактериоза, можем да разчитаме на Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic.

Всяка капсула от този мощен природен продукт доставя на организма високо количество „добри“ бактерии от вида Лактобацилус булгарикус. След прием те бързо колонизират стомашно-чревния тракт и спомагат за възвръщане на естествения баланс в чревната флора. Действието на пробиотика в Имунобор Биотик се усилва многократно от добавения бета глюкан, който има силно изявени пребиотични и имуностимулиращи свойства. Активните съставки с многостранно действие превръщат Имунобор Биотик в уникален комбиниран продукт, който благоприятства еднакво добре чревната микрофлора и имунитета.

Поради изцяло природния си произход продуктът е практически безвреден. Има удобен прием и е икономически изгоден.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: