качествен пробиотик
0
(0)

За да си набавим допълнителни количества от полезните бактерии, които естествено населяват червата ни, е нужно да приемаме качествен пробиотик. Прием на пробиотици е задължителен в случай, че нормалната численост на полезните чревни бактерии е застрашена. Най-често нарушаване на баланса на чревната микрофлора имаме при развитие на чревна инфекция и последващо антибиотично лечение.

Как да изберем качествен пробиотик?

Идеалният пробиотик трябва да отговаря на три важни условия:

Да осигурява голямо количество пробиотични бактерии

Докато достигнат червата, приетите пробиотици преминават през стомаха, където са изложени на действието на стомашния сок и редица ензими. Голяма част от пробиотичните бактерии загиват в тази негостоприемна среда, преди да са достигнали чревния тракт. Количеството полезни бактерии в пробиотичните продукти се означава като микробно число. Качественият пробиотик задължително има високо микробно число пробиотични бактерии, които да достигнат червата в жизнеспособен вид.

shop banner

Да съдържа лесноусвоим пребиотик

Попадайки в червата, пробиотичните бактерии трябва да оцелеят достатъчно дълго, за да населят чревната лигавица. При чревна инфекция и антибиотично лечение, в чревната флора числено преобладават болестотворни бактерии, които създават неблагоприятни условия за оцеляване на пробиотиците. Качественият пробиотичен продукт освен високо микробно число, трябва да съдържа пребиотик, който лесно се усвоява. Като пребиотик се означават продуктите, които служат за храна на пробиотичните бактерии и улесняват оцеляването им след попадане в чревния тракт.

Да стимулира имунната система

В здравия организъм съществува баланс между биофлората, в това число полезна и вредна, и имунитета. Под въздействие на различни патогени – вируси, бактерии и др., това равновесие се нарушава. Настъпва пробив в имунната защита и в полезния биофилм на организма.

В лечението на чревна инфекция, независимо от причинителя, е задължително да бъде включена имуностимулация на общия и локалния имунитет. Тя спомага и за възстановяване на чревната лигавица.

Натурална комбинация от качествен пробиотик, пребиотик и имуностимулатор за балансирана чревна флора

Пробиотикът с оптимално високо микробно число и високо съдържание на качествен пребиотик и имуностимулатор е Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic.

Имунобор Биотик съдържа 2 милиарда и половина жизнеспособни пробиотични бактерии (лактобацили) в една капсула. Клиничните данни показват, че това микробно число гарантира, че достатъчен брой лактобацили ще достигнат до червата и ще колонизират чревната лигавица. Този процес се ускорява и благоприятства от оптималното съдържание на бета глюкан в Имунобор Биотик. Бета глюканът е полизахарид, с който пробиотичните бактерии се хранят и който достига червата заедно с тях в непроменено от стомашните сокове състояние. Освен пребиотик, бета глюканът е и мощен имуностимулатор, който повишава естествената имунна защита на организма.

Комбинацията от лактобацили и бета глюкан превръща Имунобор Биотик във висококачествен продукт за нормализиране на чревната микрофлора и укрепване на имунната система.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: