чревно разстройство
0
(0)

Сезонът на чревните инфекции едва започна, а опасният ентероколит вече покоси 311 души у нас. Прогнозите са, че броят на страдащите от това възпаление на тънкото и дебелото черво ще нарасне през идните седмици. Ето защо ще се фокусираме върху начините за преодоляване на състоянието, което настъпва внезапно и се проявява с диария, кореми болки, газове, висока температура и повръщане.

Стратегии за справяне с ентероколит през лятото

Лечебно гладуване и чай
При първи симптоми на ентероколит, засегнатите трябва да се подложат на своеобразен пост с продължителност минимум 12 часа. Така ще облекчат работата на храносмилателния тракт и ще понесат по-леко инфекцията. Редовният прием на чай от мента, лайка или лимон през този период допълнително ще облекчи възпалението на лигавицата благодарение на силно изразените му противовъзпалителни свойства.

Прием на лека храна
След края на 12-часовото гладуване е добре хората с ентероколит да пристъпят към приема на лека храна в течен вид. Супите и бульоните са удачен избор заради високата им хранителна стойност и способността да възстановяват загубата на течности, соли и електролити, настъпила след повръщане. Щом преминат 2-3 дни могат да преминат към консумация на по-солидни храни.

shop banner

Повече течности
Докато трае възпалението, заболелите трябва да приемат обилно количество течности. Това се налага защото повръщането и диарията, с които се характеризира ентероколита, крият риск от обезводняване на организма. Най-доброто оръжие срещу дехидратацията е чистата вода. Допустим е обаче и приемът на оризова вода и чай.

Активна почивка
Нищо няма силата да противодейства на ентероколита, така както качествената отмора. Поради това се налага потърпевшите да избягват физическите усилия и да не напускат леглото, докато не се възстановят.

Топли компреси
За да намалят дискомфорта в корема, хората с ентероколит, могат да налагат топли компреси на коремната област в продължение на 20 минути всеки ден, докато болката отшуми.

Ефективно природно средство, допълващо лечението на ентероколит

Гастроентеролозите у нас напомнят, че положителният ефект от предложените стратегии за справяне с ентероколит няма да бъде постигнат без помощта на Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Благодарение на високото количество пробиотични бактерии Лактобацилус булгарикус в състава му, той успешно се използва за лечението и профилактиката на стомашно-чревни инфекции. Действието на „добрите“ бактерии в Имунобор Биотик мощно се допълва от Бета-глюкан. Този растителен полизахарид служи за храна на пробиотика и успоредно с това подсилва естествената защита на организма. Рационалната комбинация от пробиотик, пребиотик и имуностимулатор превръща Имунобор Биотик в продукт без аналог на българския пазар, който благоприятства едновременно чревната микрофлора и имунитета. Поради изцяло природния си произход той е практически безвреден и може да се приема дори от бременни и деца. Има удобна дозировка, която позволява да се адаптира спрямо индивидуалните нужди.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: