заразени деца с ковид 19
5
(1)

Броят на заразени деца с ковид-19 се увеличава с всеки изминал ден. За това алармират учените по света и привеждат тревожни доказателства.

Случаите на заразени деца с ковид-19 нарастват

В сп. British Medical Journal специалисти изразяват загрижеността си от факта, че в Италия и Израел броят на инфекциите с коронавирус сред децата и младежите расте.

Израелски педиатри с притеснение съобщават, че над 50 000 подрастващи са дали положителен тест за ковид-19 през януари 2021 г. Числото е в пъти по-голямо от обявяваните в периода на първата и втората вълна на пандемията. Като причина за случващото се експертите подозират по-заразният британски вариант на ковид-19 (B.1.1.7). Основание за това им дава фактът, че делът на новите случаи на ковид-19 при деца под 10 години, се е увеличил с 23% от средата на декември 2020 г. Именно тогава B.1.1.7 за пръв път е засечен на територията на Израел.

shop banner

Сходна ситуация се наблюдава и в гр. Бреша, Северна Италия

Там на 3 февруари 2021 г. 10% от изследваните за деня 1400 души са с коронавирус. 60% от всички заразени са малки деца и такива в начална училищна възраст.

Тенденцията е в сила и в Пуерто Рико. През януари 2021 г. в карибския остров е регистриран най-високият процент на деца и младежи с коронавирус.

„Нямаме предвид покачване на дневна база на броя новозаразени подрастващи с ковид. Визираме ръст в процентно отношение на положителните случаи при децата и младежите спрямо общия брой регистрирани случаи на заболяването. Покачването е с цели 16%, което е най-високото до момента от началото на пандемията в страната“. Думите са на д-р Маркос Лопес Касиляс, ръководител на научните изследвания на The Puerto Rico Public Health Trust (PRPHT). Това е оперативна програма за наука, технологии и изследвания, целяща да подобри качеството на живот и да осигури равен и справедлив достъп до здравеопазване в Пуерто Рико.

Работещи начини за намаляване на броя заразени деца с ковид-19

Специалистите припомнят, че спазването на противоепидемичните мерки е най-добрият начин за предпазване на децата от заразяване с ковид-19. За още по-сигурна профилактика на детския организъм в условия на повишена заболеваемост имунолозите у нас препоръчват:

Сиропните форми са за най-малките. Могат да се приемат от деца от 0 месеца до 8 години. Благодарение на микронизирания бета-глюкан с най-висока чистота 93% те осигуряват качествена профилактика на инфекции от бактерии, гъбички и вируси.

Капсулните форми са за децата в училищна възраст. В тях ефективността на бета-глюкана е усилена от билката Ехинацея и витамин C. Продуктите повишават имунната защита.

Всички продукти са специално създадени за детската възраст. Напълно безопасни са и имат отлична поносимост. Подходящи са за продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: