засилване на имунната система
0
(0)

Родители, знаете ли кои са най-добрите начини за засилване на имунната система на вашите деца? Прочетете текущата публикация, за да научите повече за важността на силния имунитет в детска възраст.

Понижен имунитет – когато малчуганът боледува често

Понятието “често боледуващo дете” е условно, защото организмът на всяко дете е индивидуален. Медицинските специалисти определят като често боледуващи деца, тези които са:

  • на възраст до 1 година, боледуващи от респираторни заболявания един или повече пъти годишно
  • на възраст от 1 до 3 години – боледуващи 6 пъти и повече
  • на възраст от 3 до 5 години – боледуващи 5 пъти и повече
  • над 5 години – боледуващи 4 пъти и повече

Тези факти звучат обезпокоително за всички родители. Една от най-честите грешки е да се изпраща недоизлекувано дете отново на детска градина или училище. Там организмът му отново е атакуван от болестотворните микроорганизми.

shop banner

Рисковите фактори, предизвикващи чести инфекции в детска възраст са:

  • нерационално хранене
  • липсата на двигателна активност
  • пребиване в непроветрени помещения
  • липсата на сън, стрес, хроничните заболявания

Дори и детето да не боледува често, са необходими адекватни мерки за засилване на имунната му система. Крехкият детски организъм е в процес на развитие и укрепването му още в ранна възраст допринася за здравината му и в бъдеще.

Холандски и британски учени са доказали, че системното недоспиване е една от основните причини за понижен имунитет

Продължителното лишаване от сън намаляват броя на имунните клетки, които са оръжия на имунната система за защита от болестотворни микроби.

Това важи в голяма степен за децата. Липсата на сън ги прави лесно податливи на заболявания и влияе на ефективността на ваксините. Поради тази причина едно от задължителните условия за силен детски имунитет е достатъчно сън. Той спомага за възстановяване на силите на организма.

За пълноценен сън детската стая трябва да е добре проветрена и затъмнена. Температурата в нея е необходимо да бъде около 19 С. В зависимост от възрастта, детето има нужда от 10 до 14 часа сън на денонощие. Новородените деца обикновено спят до 18 часа на ден, по-големите деца – от 12 до 13 часа. Малчуганите в предучилищна възраст – около 10 часа на ден.

Освен достатъчно сън, за засилване на имунната система на детето са подходящи природните имуностимулатори

За силна детска имунна система, малчуганът има нужда от природни имуностимулатори. Това важи в още по-голяма степен за зимния период. Основната роля на природните имуностимулатори е допълнително засилване на имунната система.

Прилагането на имуностимулатори в детска възраст понижава честотата и съкращава периода на боледуване, и понижава риска от усложнения и инфекции. Един от основните проблеми, възникващи при употребата им е свързан с т.н. комплайънс или придържането към лечението.

Кои са най-честите трудности, които се срещат при прием на имуностимулатори в детската възраст?

  • Твърди лекарствени форми – колко ли родители са се сблъсквали многократно с предизвикателството да накарат болното си дете да преглътне твърдата капсула. Невъзможността това да се случи затруднява и забавя процеса на оздравяване, тъй като схемата за лечение не може да бъде изпълнена правилно.

Съществуват доказателства, че неприятният вкус на твърдите таблетки предизвиква отделянето на стресови хормони в детския организъм. Това допълнително затруднява приложението на съответния продукт.

  • Сложните схеми на дозиране също са един от проблемите, които възпрепятстват правилното приложение на имуностимулаторите.

Решението е наложено в практиката и това е използването на сиропни форми за деца. Разбира се, необходимо е сиропните форми да бъдат с приятен вкус, така че децата да ги приемат с охота.

Кой е най-ефективният начин за засилване на имунната система на децата?

Укрепване на имунитета на детето е отличен метод за защита на детския организъм от честите вирусни, гъбични и бактериални инфекции. Много педиатри и родители се доверяват на доказано ефективния, естествен имуностимулатор за деца Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup.

Защо той е първи избор на имуностимулатор за деца? Причината – активната му съставка Бета Глюкан е единственият имуностимулатор от природен произход с научно доказан и ясен механизъм на действие. Най-подходящият имуностимулатор за детската възраст трябва да съдържа пречистени активни съставки от реномирани производители. Имунобор Кидс Сироп съдържа високо пречистен (93%) микронизиран Бета глюкан. Микронизацията на Бета глюкана повишава многократно неговата ефективност. По този начин се ангажира по-голяма повърхност от имунната клетка, което води до бързото ѝ стимулиране.

Имунобор Кидс Сироп е предназначен за подпомагане функцията на имунната система при деца със склонност към чести бактериални, вирусни и гъбични инфекции. Може да се използва след антибиотична терапия, за профилактика и поддържащо лечение при грип и настинка. Използва се като общоукрепващо и тонизиращо средство.

Когато се цели правилен и лесен прием, вкусът на имуностимулатора е от определящо значение. В този случай Имунобор Кидс Сироп отново е най-подходящият избор. Имунобор Кидс Сироп има вкус на натурални диви ягоди, който много се харесва от децата, а това изключително много улеснява приема. Любимият на малчуганите вкус е постигнат чрез употребата на натурални продукти, без изкуствени подсладители.

Имунобор Кидс Сироп е подходящ и за една от най-трудно поддаващите се на прием групи деца – бебетата. За тази възраст, сиропът се дозира по 1 чаена лъжичка дневно.

Имунобор Кидс Сироп е напълно безопасен и не предизвиква нежелани реакции дори при продължителна употреба при деца от всички възрастови групи. Може да се използва без прекъсване през целия зимен период.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: