имунната система при децата
0
(0)

Имунната система при децата е особено уязвима към факторите в обкръжаващата среда. Механизмите на действие на бързата защитна система на организма (вродения имунитет) започват да противодействат веднага след попадането на даден патоген. Те са животоспасяващи, но не създават имунна памет – основно качество на придобития имунитет. Вземайки под внимание тази важна особеност, родителите трябва своевременно да предприемат мерки, за да укрепят имунната система на малчуганите. През настоящия преходен сезон усилията им в тази насока трябва да бъдат двойни, тъй като вирусите, бактериите и гъбичките бележат пик в разпространението си.

Лесни методи за укрепване на имунната система при децата

Осигурете пълноценна почивка на малчуганите

Пълноценният сън е от първостепенна важност за изграждане на силен имунитет при най-малките. Редица изследвания доказват, че мъниците, които не отмарят качествено, са сред основните “жертви” на респираторни инфекции. По правило пеленачетата (3-11 месеца) спят по 18 часа дневно, а малките деца (12-35 месеца) – около 14 часа. На малчуганите над 4-годишна възраст са им достатъчни 9 часа сън. Добре е родителите да не забравят, че посочените стойности могат да варират в зависимост от индивидуалните нужди на всеки мъник. Настроението на детето след сън е безотказен ориентир, по който се разбира дали то е презаредило силите си. Ако продължително разтрива очи и е раздразнително, значи трябва да почива повече.

Насърчавайте игрите на открито в слънчевите дни

Докато децата играят навън в ясен и безоблачен ден, слънчевите лъчи стимулират синтеза на жизненоважния мастноразтворим витамин D в организма им. Той е познат още като „слънчев витамин“. Освен, че спомага за растежа, витамин D оказва благотворно влияние върху емоционалното състояние на най-малките – прави ги по-бодри и щастливи. Доброто настроение пък доказано повишава имунитета на децата.

Не забравяйте за природните имуностимулатори

Педиатрите съветват родителите да набавят качествени имуностимулатори за укрепване на имунитета на малчуганите. Те горещо препоръчват използването на два природни продукта, които нямат аналог на пазара у нас. Имунобор Кидс Капсули/Imunobor® Kids VGcaps и Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup са специално разработени с грижа към децата. Уникалният състав им отрежда позицията на най-мощните естествени стимулатори на детската имунна система. Продуктите Имунобор за деца съдържат бета глюкан – познат в практиката като мощен природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие.

Приемът на продуктите спомага за активна профилактика срещу вирусни, гъбични и бактериални инфекции. Имунобор Кидс Сироп е предназначена за бебета и малки деца, а капсулната форма – Имунобор Кидс Капсули – за деца в училищна възраст.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: