изграждане и подсилване на имунната система на дете
5
(4)

Правилното изграждане и подсилване на имунната система на нашето дете може да доведе до по-рядкото отсъствие от детска градина и училище, и до по-лекото преминаване през инфекциите. Всеки родител иска да знае как да поддържа децата си здрави особено, когато скоро се навлиза в сезона на настинките. Ясно е, че няма вълшебна пръчка, която да размахате и предотвратите всяка заразна болест, с която се сблъсква детето ви. Можете обаче да направите някои основни неща, за да изградите силна и поддържана имунна система, която да се бори с инфекциите по-бързо и по-ефективно.

Осигуряване на здравословна и балансирана диета за изграждане и подсилване на детската имунната система

Пълноценната, балансирана диета е един от основните градивни елементи на доброто здраве. Факт е, че не винаги това е лесна задача, но все пак може да се намери начин малчуганът да прояви интерес. За да помогнете на детето си да се храни правилно и пълноценно през всеки етап от развитието си се погрижете в чинията му да има различни по цвят зеленчуци и плодове. Постарайте се да съдържат в себе си достатъчни витамини, антиоксиданти и флавоноиди.

Важно е в някое от основните хранения да се съдържат също пълнозърнести храни, протеини, здравословни мазнини и млечни продукти. Добре е да се ограничат преработените храни и добавените захари.

shop banner

Сънят лекува и възстановява имунната система

Получаването на достатъчно сън е жизненоважно на всяка възраст, но за растящите деца е от особено значение за изграждането и подсилването на имунитета. Липсата на достатъчно количество качествен сън, може да има отрицателно действие върху клетките на имунната система, които се борят с нахлуващите вируси.

Количеството сън от което се нуждае вашето дете зависи от възрастта му:

  • Бебета – средно от 12 до 16 часа сън
  • Юноши – средно от 8 до 10 часа сън

Важно е у детето да се изградят правилни навици за здравословен сън, като се опитвате да спазвате график и да ограничите екранното време поне час преди лягане, ако е възможно.

Поддържането на добра физическа активност е от съществено значение за изграждане и подсилване на имунната система

Физическата активност има множество добре известни ползи за здравето на хората от всички възрасти. Като например управление на телесното тегло, повишаване на енергията и предотвратяване на хронични заболявания.

Ежедневните разходки на чист въздух, тичането, подскачането и карането на колело осигуряват на детето ви по-здраво тяло, което е подготвено да се справи с болестта. Редовната физическа активност регулира и някои хормони на стреса като например кортизол. Повишеното му количество може да доведе до потискане на имунната система.

Без стрес и безпокойство за изграждане на здрава и подсилена имунна система

Децата и юношите са под непрекъснат стрес и са изключително тревожни. Продължаващият стрес е изключително нездравословен, може да потисне имунния отговор, както към ваксинация така и към инфекция.

За да намалите стреса и в същото време да подсилите имунната система просто осигурете на детето си много време за игра, позволявайте му да се занимава с различни дейности и да се среща с хора, които го правят щастливо. Така ще се намали стреса и ще се увеличат защитните функции на имунната система, като така има по-голям шанс да се справи с дадена инфекция.

Изграждане и подсилване на имунната система чрез навременна имунопрофилактика

Детските градини и училищата са „развъдници“ на вируси и бактерии. Там се създават най-добрите условия за предаване на различни вируси и бактерии. Заради това е необходимо още преди посещаването на тези обществени места да се започне с навременна имунопрофилактика, с цел максимално подсилване и укрепване на имунитета.

Най-добре е да не се прави компромис относно качеството на продуктите, които ще приемат вашите деца. Важно е да са доказано безопасни и съобразени с особеностите на детския имунитет.

Продуктите Имунобор Кидс Сироп / Imunobor® Kids Syrup и Имунобор Кидс Капсули / Imunobor® Kids VGcaps са средства, препоръчани от педиатрите у нас за пълноценна имунопрофилактика при деца.

Сиропната форма е предназначена за най-малките, а капсулната е за деца в училищна възраст. И в двата продукта се съдържа доказано ефективният имуномодулатор от природен произход – бета глюкан, който укрепва имунитета. Бета глюканът в сиропната форма е микронизиран и с висока чистота, а в капсулната форма е допълнен с екстракт от Ехинацея.

Продуктите могат да бъдат закупени от аптеките в страната и от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: