имунен срив
0
(0)

Случвало ли ви се е да получите неочакван имунен срив? Спадът в силите на имунната система влошава здравето и увеличава риска от разболяване. Как да постъпим в момент на имунен срив и кои са природните продукти с които да укрепим имунитета си?

Природните средства при имунен срив трябва да отговарят на следните изисквания:

 • Да повишават броя и активността на имунните клетки
 • Да преодоляват действието на възпалителния фактор
 • Да повишават секреторния имуноглобулин А и локалния имунитет
 • Да потискат активирането на вирусни и гъбични инфекции
 • Да предотвратяват обострянето на хронични заболявания

При имунен срив – да изберем природните имуностимулатори Котешки нокът и По Деарко

Котешкият нокът е гигантска лиана от района на река Амазонка. Поради специфичния вид на неговите листни израстъци, местното население го оприличава на котешки нокът и оттам получава наименованието си.
В медицинската литература за същото растение се използва наименованието Uncaria tomentosa. Над 2000 години се използва от индианските племена за лечение на болки в костите, трудно зарастващи рани, ревматични и стомашни заболявания.

Котешкият нокът има следните действия:

 • Повишава броя и активността на имунните клетки на неспецифичния и специфичния имунитет. Осигурява защита срещу бактериални, вирусни и гъбични инфекции
 • Има противовъзпалително действие
 • Особено добро решение за имунопрофилактика при хронични заболявания
 • Действа и общо тонизиращо на организма

По Деарко – билката, укрепваща имунната система

По Деарко представлява вечнозелено, тропическо дърво, с лилави, приличащи на розички съцветия. Нарича се още Мравчено дърво и вирее високо в Андите. Наречена на едноименната планина – По Деарко е познато още от времето на инките и индианците, населяващи районите на Централна и Южна Америка. Оттогава датира и използването му за медицински цели.

shop banner

В днешно време в световен мащаб се ценят уникалните му медицински качества. Използва се вътрешната кора на дървото в сух вид, като най-наситена на ценната активна съставка – лапахол. Широко ценени са качествата му на антибактериален, антивирусен и противогъбичен агент, особено срещу кандида и предизвикваната от нея кандидоза.

По Деарко има и допълнителни ефекти при имунен срив

Той възстановява важни за организма нутриенти и антиоксиданти. Съдържа коензим Q10, алкалоиди, стероидни сапонини, витамини и минерали, антитуморни агенти, ксилодин, антиоксиданти, кверцетин.
По Деарко е мощно противовъзпалително средство, което успешно защитава белите дробове. Предпазва от отоци лигавицата на дихателните пътища и алергични реакции.
Двата екстракта – Котешки нокът и По Деарко, се комбинират успешно и взаимно усилват ефектите си.

Мака и Йерба Мате – още супер-растения за здрава имунна система

Мака се счита за суперхрана, тъй като е здравословен тоник, богат на протеини, витамини, въглехидрати, липиди и минерали.

 • Съдържа 9-те есенциални аминокиселини, на които се дължат профилактичните и лечебните ѝ свойства.

Аминокиселините са химически единици или „градивни блокове“ изграждащи белтъчините. От аминокиселините зависи правилното действие на витамините и минералите.

 • Мака съдържа още 31 минерала, сред които: фосфор, магнезий, калий, желязо, манган, мед, цинк, алуминий

Ако е лишен от необходимите минерали, организмът ни не може цялостно да усвоява хранителните вещества и да елиминира отпадните продукти. Затова в стремежа си към естествено здраве е необходимо да приемаме минерали.

 • Витамини от група B – B1, B2, B9, B12 и Витамин C

Те оказват действие върху редица жизнени процеси – растеж, развитие, обмяна на веществата и физиологичното състояние на организма. Освен това повишават имунната устойчивост, стимулират образуването на кръвни клетки и функционирането на черния дроб и жлезите с вътрешна секреция. Необходими са за правилното усвояване на основните хранителни вещества и химичната активност на ензимите.

Йерба Мате е вечнозелено дърво, което се среща в Аржентина, Парагвай, Перу и Бразилия. От неговите изсушени листа се прави напитката Мате. Тя има тонизиращо действие, подобрява храносмилането и функциите на черния дроб. Йерба Мате се препоръчва като средство за стимулиране на имунната система, настроението и активността. Успокоява нервната система и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Възстановете здравето си след имунен срив с природни имуностимулатори

Котешки нокът, По Деарко, Мака и Йерба Мате се съдържат в мощна комбинация в природния имуностимулатор Имунобор/Imunobor®. Той е единственият природен продукт на българския пазар, събрал в себе си най-ефективните имуностимулиращи съставки.

Имунобор успешно възстановява организма след имунен срив. Той се бори с инфекциите – вирусни, бактериални и гъбични, и може да се използва при често боледуване. Имунобор повишава броя и активността на белите кръвни клетки, борещи се с инфекциите. Действа противовъзпалително и има антимикробен ефект. Имунобор укрепва имунитета и връща тонуса след силен стрес, отслабване на имунната система или хронична умора.

Приема се в един курс от 12 седмици, по 1 капсула – 3 пъти дневно. След това се преминава към поддържаща терапия – по 1 до 2 капсули дневно. Имунобор няма противопоказания и е безвреден при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: