честа настинка
3
(1)

Хората, които страдат от честа настинка, могат да спрат непрестанното боледуване, като предприемат някои доказани мерки. В редовете по-долу ще разкрием в какво се състоят те.

Изпитани методи за предпазване от честа настинка

Поддържане на отлична хигиена

Спазването на висока лична хигиена е най-сигурният начин да се избегне настинка. Измиването на ръцете с подходящо дезинфектиращо средство действа безотказно за предпазване от рино– и коронавируси, основните причинители на простуда.

Преустановяване на пушенето

Отказът от тютюнопушене носи само позитиви за здравето. Научно доказано е, че хората, които са изкоренили вредния порок, значително по-рядко страдат от настинка.

shop banner

Хидратация на организма – ключов фактор за превенция на честа настинка

За поддържане на оптимален воден баланс в тялото е добре да се приемат повече течности, за предпочитане вода. Прясно изцедените сокове, богати на витамин C, също са подходящи за укрепване на имунитета.

Придържане към здравословен хранителен режим

Спазването на балансирана диета е предпоставка за силна имунна система, способна да устои на патогените, предизвикващи настинка. Препоръчително е в ежедневното меню да присъстват повече сезонни плодове и зеленчуци, тъй като те зареждат организма с витамини, минерали и други полезни вещества.

Набавяне на достатъчно количество сън

Всеки, който желае да държи честата настинка далеч от себе си, трябва да си осигури добър нощен сън. Причината е, че нощната отмора съдейства за повишаване на защитните сили на организма.

Спортуване

Физическите упражнения са от голяма полза за предпазване от честа настинка, тъй като засилват имунитета. В прехода между зимата и пролетта е добре да се практикуват на закрито, за да се намали рискът от разболяване. При излизане от фитнес залата трениращият не бива да забравя да се облече добре, за да не настине.

Най-мощното природно средство за предпазване от честа настинка

Специалистите напомнят на хората, които имат склонност към често боледуване, да заложат на приема на висококачествени продукти, за да засилят защитните си сили. Имунобор Протект/Imunobor® Protect, най-новият член на фамилия Имунобор, е перфектен избор за укрепване на общия имунитет. Уникалната комбинация от високопречистен микронизиран бета глюкан, активна форма на витамин С и стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина със съдържание на натурален витамин С е с доказан благотворен ефект върху имунната система. Трите съставки взаимно допълват своето действие и мощно активират имунните клетки. По този начин осигуряват цялостна защита на организма срещу вирусите, причинители на настинка, и редица патогенни бактерии и гъбички.

Имунобор Протект има удобен прием и е подходящ за продължителна употреба. Благодарение на технологичната форма (таблетки за смучене с приятен ягодов вкус) оказва и локално противовъзпалително действие в устната кухина.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: