имунитет през лятото
5
(1)

Имунитет през лятото – мисията е възможна. Освен прекрасното време, парещите слънчеви лъчи и чистият въздух, през лятото се крият много рискове и предизвикателства за нашата имунна система. В следващите редове ще разберете как топлото време влияе на тялото ви, какво ви разболява и как може да се сдобиете с по-добър имунитет през лятото.

Как имунната система реагира на топлото време?

Имунната система е изключително сложна. Следователно, влиянието на всички фактори, които ни заобикалят върху нея все още не са напълно изяснени. Специалисти, обаче, допускат, че имунната ни система и гените ни се адаптират към различните сезони, и ги идентифицират.

Слънчевите лъчи активират производството на витамин D и следователно имат положително влияние върху здравето. Цикълът сън-бодърстване също бива повлиян от слънцето и топлото време. Въпреки това, имунната система може да бъде нарушена при силни горещини. Ултравиолетовата радиация гарантира намаляване активността на имунните клетки, в резултат на което имунната система вече не може да отговаря адекватно на определени патогени или промени. Освобождаваните хормони на стреса пък също потискат работата на имунната система, което води до нейното отслабване.

shop banner

Какви са промените в тялото със загубата на имунитет през лятото?

Ще ви дадем няколко примера, за да ви разкрием как горещините оказват въздействие върху имунната система.
Топлите и сухи летни климатични условия затрудняват установяването и размножаването на патогените, заради това и респираторните заболявания са по-рядко срещани през лятото, отколкото през зимата. Това далеч не означава, че не можем да настинем през лятото – поради топлината и стреса, имунната система отслабва. Фактори като климатик, мокри дрехи или пък коса, както и по-висок физически контакт също могат да увеличат риска за нашето здраве.

Без добър имунитет през лятото, опасностите дебнат на всеки ъгъл

Най-често свързваните с настинки периоди са есента и зимата, но лятото далеч не отстъпва по нищо. Стресът, топлината, събиранията с повече хора и излагането на пряка слънчева светлина оставят своя отпечатък върху тялото и имунната система. Някои от възможните рискове за здравето през това време на годината включват:

  • Слънчево изгаряне, слънчев удар
  • Смущения в съня
  • Цистит
  • Стомашно-чревни проблеми

Как да се сдобиете със силен имунитет през лятото?

Естествено, на първо място обърнете внимание на UV защитата под формата на слънцезащитен крем или спрей. Не забравяйте да сложите шапка, а понякога за предпочитане – стойте на сянка. О, а, без слънчеви очила, накъде?

Пийте много течности. През лятото телата ни имат проблеми с охлаждането, съответно – прегряват твърде бързо. С изпотяването губите и течности, а за да ги възстановите – трябва да пиете много вода.

Хранете се здравословно – яжте разнообразна храна, богата на витамини и избягвайте преработените храни.
Забравете за стреса, защото той е изключително вреден дори и в дългосрочен план. Освобождаването на хормони на стреса влошава работата на имунната система.

Спортувайте на чист въздух. Бъдете активни и прекарвайте време сред природата.

С тези малки ежедневни дейности, вие ще си осигурите сигурен имунитет през лятото!

Силен имунитет през лятото с помощта на природата

Имунолозите от програма Имунитет препоръчват за силен имунитет през лятото, прием на Имунобор Протект / Imunobor® Protect като допълнителна защита. Това е изцяло природен продукт, създаден в подкрепа на здравето. В себе си той съдържа оптимално количество микронизиран бета глюкан с висока чистота, стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина и активна форма на витамин C.

Комбинацията на всички активни съставки гарантира оптимална защита на вашата имунна система. А, формата му го прави любим за малки и големи – таблетки за смучене с невероятен вкус!

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и онлайн на сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: