имунитет
0
(0)

Коя е първата мисъл, която ви идва, когато чуете думата имунитет? В настоящата статия ще ви запознаем повече с функциите на имунитета, рисковите фактори за неговото отслабване и начини за подобряване на имунната защита.

Най-общо казано, имунитет представлява устойчивостта на организма към различни видове заболявания

Главната цел на имунитета е имунните клетки (макрофаги, В и Т клетки) да разпознаят и унищожат потенциално опасните клетки, попаднали в организма от външната среда.

Имунитетът започва да се създава още по време на вътреутробното развитие на всяко бебе

В продължение на 9 месеца – през бременността, бебето се снабдява с антитела от организма на майката. След това то получава останалата част от тях вследствие приема на кърмата. Детският имунитет се развива и благодарение на контакта на детето с различни видове патогени от външната среда. В превод това означава, че родителите не бива да се притесняват, когато детето боледува. Това е естествен начин то да придобие по-добра имунна защита.

shop banner

Силната и активна имунна система е основен гарант за здравето на организма ни по всяко време на годината. Хората със слаб имунитет са най-честите жертви на вирусна или бактериална инфекция, алергична реакция, трудно зарастващи рани и др.

Фактори, които в най-голяма степен влошават нашия имунитет

Основната причина за понижаване на имунитета е честото боледуване. Почти всяко заболяване може да доведе до отслабване на имунните функции на организма. Това пък, от друга страна, води до по-лесното и безпрепятствено нахлуване на нови видове патогенни микроорганизми и съответно ново заразяване и боледуване на организма.

Боледуването от настинка и грип най-често се случва в зимния период от годината. От една страна студът води до преохлаждане на лигавицата на дихателната система и отслабване на локалната ѝ защита. От друга страна, през зимата прекарваме по-голяма част от времето си в затворени помещения със затоплен и сух въздух, където микробите виреят по-свободно. Именно лесното разпространение на болестотворните микроорганизми в такива условия е ключов фактор за бума на инфекциозните заболявания през зимата.

Студените месеци не са единственият период, в които лесно се разболяваме. Преходите между сезоните също носят висок риск от имунен срив поради резките климатичните промени. С настъпването на пролетта се отчита имунен спад, който лесно може да доведе до разболяване. Всичко това извежда на преден план нуждата от навременен прием на качествени имуностимулатори.

Други важни рискови фактори за отслабване на нашия имунитет, на които не се обръща достатъчно внимание са стресът и физическото претоварване

Доказано е пагубното влияние на стреса и негативните емоции върху имунната ни система. Хората, които системно са подложени на силен стрес, боледуват в пъти по-често от настинки и грип.

Много специалисти посочват колко позитивно влияние върху тонуса на организма имат редовните умерени физически натоварвания. Това от своя страна, има незаменимо влияние за подсилване на имунната система. От друга страна обаче, физическото претоварване на организма го изтощава. Редовното пълно изтощение е една от причините за поява на имунен срив, особено ако не се приемат подходящи имуностимулатори.

Тютюнопушенето и замърсеният въздух влошават трайно имунитета

Прахови частици и токсични вещества се съдържат в цигарения дим и във все по-големи количества във въздуха около нас. Често, те стават причина за алергични реакции и инфекции на дихателните пътища.

Силният имунитет е от ключово значение за поддържане на доброто здраве на организма

Затова ще предложим серия продукти, гарантиращи силен имунитет при деца и възрастни, през цялата година.

Най-качествената възможна грижа за подсилване на имунната система осигуряват природните продукти от фамилия Имунобор. Тя включва доказали ефективността си имуностимулатори за деца, както и продукти за възрастни – стимулиращи имунната система и тонизиращи организма.

Имунобор/Imunobor® съдържа мощна комбинация от имуностимулиращи съставки – природни екстракти от По деарко, Мака и Мате, и Котешки нокът. Те се допълват и взаимно усилват ефектите си в имунозащитата на организма. Имунобор повишава броя и активността на белите кръвни клетки, които се борят с инфекциите. Приемът на продукта има директен антимикробен и противовъзпалителен ефект.

Приемът на продукти Имунобор осигурява целогодишна защита на организма, с която успешно може да се избегне негативното влияние на изброените фактори.

Имунобор се приема в общ курс от 12 седмици. Първоначално се дозира по 1 капсула, 3 пъти дневно. След това се преминава в поддържаща терапия – 1 капсула, 1 до 2 пъти на ден. Продуктът е напълно безопасен, като няма странични действия, дори при продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: