Изследване доказва, че мъжете страдат по-тежко от грип
0
(0)

Изследване, публикувано в специализираното медицинско списание BMJ, твърди, че признаците на грип при силния пол са по-силно изразени.

Защо проявите на грип са по-тежки при мъжете, отколкото при жените?

„По правило силната половина на човечеството е по-уязвима към респираторни инфекции в сравнение с жените. Причината за неблагоприятната тенденция се крие в генетично заложената им по-слаба имунна система“. Това разкрива д-р Кайл Сю, клиничен асистент в Катедрата по семейна медицина в Мемориалния университет в Сейнт Джойс, Нюфаундленд, Канада.

След усилена лабораторна работа той успява да приведе солидни аргументи в подкрепа на тезата. Един от тях е, че имунният отговор при жените при поставяне на ваксина е много по-силен от този при мъжете. „Установих, че въвеждането на микробни антигени в тялото на дамите предизвиква повече локални и системни реакции, отколкото при мъжете. С това е свързана и по-високата възприемчивост на дамите към ваксините“.

„Мъжете страдат повече от грип вследствие на по-слаба имунна система“, твърди авторът на иновативното изследване

Вероятната причина за намалените защитни сили на мъжкия организъм, той търси в действието на основния мъжки полов хормон.

„Тестостеронът е възприеман като синоним на мъжественост, тъй като е отговорен за голяма част от качествата, присъщи на мъжете. Силата, мощта и издръжливостта обаче си имат цена. Мъжете плащат за тях с намалената ефективност на своята вродена имунна система. Ако тестостеронът при мъжете може да се определи като имуносупресор, то естрадиолът, който се произвежда основно от фоликулите на яйчниците, действа като имуностимулатор при жените. Говорейки за силна имунна система, дамите определено вземат надмощие над господата. Няма да е пресилено, ако ги определим като по силния пол по отношение на този показател.“, споделя д-р Сю.

Как да се намали тежестта и продължителността на грип при мъжете?

По-слабата вродена имунна система на мъжете ги прави по-уязвими и податливи към грип и редица вирусни инфекции. За да намалят риска за здравето си, те трябва да заложат на високоефективни имуностимулатори. Имунобор Протект/Imunobor® Protect – продукт от фамилия Имунобор, е удачен избор при склонност към често боледуване.

Неговият общоукрепващ и тонизиращ ефект се дължи на уникалната комбинация от съставки. Той съдържа високопречистен микронизиран бета глюкан, активна форма на витамин С и стандартизиран екстракт от Роза канина със съдържание на натурален витамин С. Мощните активни съставки активират имунните клетки и осигуряват цялостна защита на организма срещу вирусите, причинители на грип, бактерии и гъбички. Благодарение на иновативната технологична форма – таблетки за смучене с приятен ягодов вкус, Имунобор Протект има и локално противовъзпалително действие в устната кухина.

При първи прояви на грип специалистите горещо препоръчват приема на Гриполек/Gripolek®. Патентованият лесно усвоим витамин С и цитрусовите биофлавоноиди в Гриполек укрепват имунната система и спомагат за бързо справяне с инфекциозното заболяване.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola

Може да харесате

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x