как да се предпазим от коронавирус
4.3
(32)

Днес ще дадем отговор на най-актуалния въпрос в последните седмици: „Как да се предпазим от коронавирус?“ Продължавайте да четете, за да научите повече за мерките за профилактика на опасната инфекция.

Ето как да се предпазим от коронавирус

Миене на ръцете

Честото миене на ръцете е една от най-добрите предпазни мерки за намаляване на опасността от заразяване с коронавирус. За целта може да се използват както вода и антибактериален сапун, така и дезинфектант на алкохолна основа. Тези средства помагат за премахване на болестотворните микроорганизми. Ръцете задължително трябва да се мият в следните ситуации:

  • след кихане, кашляне или духане на носа
  • преди, по време на и след готвене
  • преди ядене
  • след използване на тоалетна
  • след пътуване в градски транспорт
  • след докосване на животни
  • когато ръцете са видимо замърсени

Ограничаване на социалните контакти

Коронавирусът се предава от човек на човек. Именно поради това здравните експерти предупреждават да се избягват контактите с много хора. Не трябва да се контактува с хора, които имат температура и кашлица.

shop banner

Избягване събирането на много хора в затворени пространства

Желателно е, докато не премине опасността от заразяване, да не се посещават летища, търговски центрове, кина, театри, ресторанти, барове и другите затворени пространства със струпване на много хора. Там въздухът е застоял и се създават много добри условия за предаване и разпространение на вирусни инфекции, включително коронавируса.

Избягване на пътуванията – ето как да се предпазим от коронавирус

Специалистите препоръчват да се пътува извън страната само в краен случай. Ако се осъществи пътуване, трябва да се избягва близък контакт с болни и кашлящи хора. Освен това не бива да се докосват очите, носа и устата с мръсни ръце.

Подсилване на имунната система – най-добрият отговор на въпроса „Как да се предпазим от коронавирус?“

Укрепването на естествените защитни сили на организма е изпитан начин за предпазване от всякакви вируси, включително и COVID-19. За подсилване на имунитета се препоръчва да се консумират здравословни храни и да се поддържа висока двигателна активност. Прекрасно допълнение към мерките за стимулиране на имунитета е приемът на доказани имуностимулатори. Такива са продуктите за деца и възрастни с марка Имунобор.

Имунобор Протект/Imunobor® Protect и Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho са удачна комбинация за възрастни. Те са прекрасни средства за укрепване на локалния и общия имунитет, и подобряване общото състояние на организма.

Имунобор Протект (таблетки за смучене) е орофарингеален протектор, който блокира механизма на заразяване. Има антивирусно, антибактериално и антимикотично действие. Позитивният ефект на активните съставки (бета глюкан, витамин С и екстракт от Роза Канина) в Имунобор Протект е известен още от древността.

Имунобор Бронхо предпазва от усложнения при наличие на вирусна инфекция. Стимулира продукцията на имуноглобулини. Повишава локалната имунна устойчивост на лигавиците на дихателната система. Проявява интерферон подобен ефект, т.е противовирусна активност, което е от съществено значение в условията на грипна обстановка.

За детската възраст се препоръчва комбинацията от Имунобор Протект и Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup или Имунобор Кидс Актив Капсули/Imunobor® Kids Activ Vgcaps. Сиропната форма е предназначена за най-малките, а капсулната – за децата в училищна възраст. Положителното действие на Имунобор Кидс Актив сироп и капсули се дължи на активната съставка бета глюкан – единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие и на активната форма на витамин C (като L – аскорбинова киселина).

Към посочените схеми за възрастни и деца в училищна възраст се препоръчва и прием на ГрипоЛек – 2 до 3 капсули дневно, с което се осигуряват необходимите витамини при грип и настинка.

Продуктите с марка Имунобор са не само ефективни, но и безопасни

Не съдържат изкуствени оцветители, консерванти и овкусители. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителна употреба. Желателен е продължителен прием за постигане на оптимални резултат.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 32

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: