ковид и грип
5
(3)

Всички се питаме какво ни очаква в приближаващия сезон на ковид и грип. Нека видим мнението на експертите по този въпрос!

Ковид и грип – очакванията на специалистите

Според вирусолозите случаите на вирусни инфекции като ковид-19 и грип ще се покачат. Причината е, че се очаква това да е първият студен сезон от близо 3 години насам без противоепидемични мерки. Паниката обаче е излишна, подчертават експертите, тъй като много хора са с противогрипна ваксина и с бустерна доза за ковид.

Анхела Домингес, която е координатор на работната ваксинационна група към Испанската група по епидемиология (SEE), обръща внимание на нещо много важно. „Грипът е познат отдавна. За него е сигурно едно нещо – вирусните причинители са малко или много непредсказуеми. Предпазливи сме с прогнозите, защото тези вируси са изменчиви и мутират много бързо“, посочва специалистката. Тя добавя, че предишно заразяване с грипен вирус (чрез друг човек или заразена повърхност) осигурява известен имунитет срещу повторна инфекция.

shop banner

Тук обаче има една особеност

Тя е, че през последните два есенно-зимни сезона почти никой няма подобен имунитет заради наложените противоепидемични мерки. „Липсата на имунитет е сред основните фактори за очакваното повишаване на случаите на грип през активния сезон на вирусните инфекции“. Коментира още Домингес. Тя е на мнение, че грипът ще е по-застъпен от ковид. „Ковид вирусът вече не е толкова активен. Силата му отслабва благодарение на ваксините, които са широкодостъпни, и на естествено придобития имунитет след преболедуване. Това обаче не означава, че не трябва да се пазим“, категорична е Домингес. Експертката препоръчва да се носи маска на публични места, където не може да се спазва социална дистанция и в закрити пространства с лоша вентилация. Другият съвет, който дава тя, е да се постави грипна ваксина и бустерна доза за ковид.

Качествена имунопрофилактика – още едно работещо оръжие срещу ковид и грип

Наши имунолози припомнят, че приемът на имуномодулатори е един от най-сигурните и добри начини за противодействие на вирусите. Фамилия Имунобор разполага със следните избрани средства за имунопрофилактика:

Имунобор / Imunobor® укрепва имунната система на възрастните, като осигурява цялата индийска медицина в една капсула. Активни съставки са екстракти от кора на Котешки нокът, корен на Мака, листа на Йерба мате и По деарко (Мравчено дърво). Продуктът е подходящ при бактериално носителство, хронична умора, силен стрес и имунен срив.

Имунобор Кидс сироп / Imunobor® Kids Syrup и Имунобор Кидс капсули / Imunobor® Kids VGcaps подсилват детския имунитет. Сиропната форма с вкус на натурални диви ягоди е предназначена за най-малките, а капсулната – за децата в училищна възраст. Приемът спомага за подсилване на имунната защита и прави организма по-устойчив при среща с патогени.

Продуктите са напълно безопасни и с отлична поносимост.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: