причини за срив на имунната система
5
(5)

Някои навици и фактори от ежедневния живот могат да се превърнат в причини за срив на имунната система. Ето какво, без да осъзнавате, нарушава защитните сили на организма и ви прави уязвими към често и по-тежко боледуване:

Високи нива на стрес като причини за срив на имунната система

Ако често изпитвате тежестта на стреса, нищо чудно, че имунитетът ви е отслабнал. Стресът е доказана причина за нарушаване на имунната система. Обяснението за това е следното – при стрес, тялото произвежда стресовия хормон кортизол. Той компрометира функциите на борещите се с патогените Т-клетки. Така при високи нива на хроничен стрес, имунната система не може да работи на пълни обороти. Тогава е много вероятно да се разболявате лесно, да боледувате често, по-тежко и продължително.

Заседнал начин на живот

Според проучване на Американския журнал за превантивна медицина, цитирано от EverydayHealth, воденето на заседнал начин на живот и избягването на спортуването отслабва имунната система. Заседналото ежедневие засяга негативно множество аспекти от здравето, като предизвиква възпаление, което може да доведе до хронични заболявания.

shop banner

Темата е изключително актуална, особено в условията на социална изолация, в които мнозина от нас водят неактивен начин на живот. Съветът на специалистите е да се внесат малки промени, като спортуване у дома или разходки в безопасни условия сред природата. Те ще помогнат за повишаване на тонуса и имунитета.

Чувство за самота и изолираност – малко познати причини за срив на имунната система

Необичайно, но факт – самотата може да навреди на имунната система. Според изследване, публикувано в Journal of Neuroimmunology, при плъхове с повишена тревожност, породена от самота, се наблюдава потискане на имунната система. То се дължи на повече оксидативен стрес в тялото. Според други проучвания, публикувани в Psychological Science, човешкият физически контакт, като прегръдка, например, може да намали податливостта към болести. И докато все още е рисковано да използвате тази стратегия, можете да победите самотата и чувството за изолираност в условията на Ковид. Социалните мрежи дават добра възможност да останем свързани и то в безопасна среда.

При срив на имунната система – бързо вземете правилното решение!

Слабата имунна система означава недостатъчна защита на организма от върлуващите вируси и други болестотворни микроорганизми. Не допускайте това да се случи! При имунен срив, реагирайте своевременно и започнете прием на Имунобор/Imunobor®.

Продуктът представлява мощно природно профилактично средство за укрепване на имунитета при срив на имунната система, често боледуване, хроничен стрес и умора. Съдържа отлично разработена комбинация от четири натурални екстракта с имуномодулиращо действие – Мака, Мате, Котешки нокът и Мравчено дърво. Те работят в посока за естествено повишаване на съпротивителните сили, подобряване на жизнения тонус и общото състояние на организма при имунен срив.

В условията на Ковид пандемия, природният имуномодулатор е удачно да се комбинира с Оксибор Цинк Селен Витамин C/Oxybor® Zn Se Vitamin C. Този продукт осигурява комбинация от фундаменталните биоактивни антиоксиданти – цинк, селен и витамин C. Те съдействат за правилното функциониране на имунната система, неутрализират увреждащия оксидативен стрес и осигуряват пълна антиоксидантна протекция. Повишават имунитета, действат антивирусно и противовъзпалително.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: