Ковид-19 при деца
5
(2)

Ново проучване изследва кои са рисковите фактори за по-тежко боледуване от Ковид-19 при деца. Въпреки че в повечето случаи подрастващите боледуват без симптоми или с леко неразположение, при някои от тях се наблюдават усложнения от коронавирусната инфекция.

Ковид-19 при деца – как протича?

В началото на пандемията едва 1,7% от всички доказани случаи на коронавирусна инфекция са при деца под 18 години. Но мнозина смятат, че тези данни не съответстват на реалния брой заразени, тъй като представителите на тази възрастова група често не проявяват симптоми на Ковид-19 и следователно не се тестват. Към 13-ти януари 2022 г. лицата под 18 години с положителен тест за коронавирус са 17,8% от общия брой регистрирани случаи в САЩ.

Тези данни са повод за провеждането на изследване, което наблюдава при каква част от децата в спешните отделения се наблюдават сериозни усложнения и какви са рисковите фактори. В тази графа влизат сърдечни събития, като миокардит, неврологични проблеми, като енцефалит, респираторни нарушения, например пневмония, инфекции, например сепсис и летален изход от боледуването. Участниците са пациенти от отделения за спешна помощ в 8 държави – Аржентина, Канада, Коста Рика, Италия, Парагвай, Сингапур, Испания и САЩ.

shop banner

Резултати от проучването

От 10 300 участници, тествани за Ковид-19, 3 222 са дали положителен резултат. При 23% от заразените се е наложила хоспитализация, 3% са имали сериозни усложнения в рамките на 2 седмици след посещение на спешно отделение, а 4 от децата са починали.

Изследователите идентифицират възможните рискови фактори, водещи до протичане на инфекцията с тежки усложнения. Те включват:

  • Възраст на децата между 5 и 18 години
  • Хронично заболяване
  • Предходно боледуване с пневмония
  • Посещение на болница от 4 до 7 дни след поява на първите симптоми

Изненадващ за изследователския екип е фактът, че бебета и най-малките деца (до 5 години) не са изложени на по-голяма опасност от сериозни увреждания при боледуване с Ковид-19. Също така това проучване не установява зависимост между наличието на астма и по-тежкото протичане на коронавирусната инфекция. Изследователите отбелязват още, че децата, които са били в добро здравословно състояние при първоначалното посещение на кабинет за спешна помощ, рядко се влошават.

Учени от екипа коментират, че резултатите са важни, защото от способността на персонала в спешна помощ да прецени правилно състоянието на заразеното дете и рисковите фактори за сериозни усложнения, зависи дали то ще бъде хоспитализирано своевременно.

За профилактика и овладяване на коронавирусна инфекция при деца се доверете на…

Изцяло природните продукти от Имунобор Кидс групата:

  • Имунобор Кидс сироп/Imunobor® Kids Syrup
  • Имунобор Кидс капсули /Imunobor® Kids VGcaps
  • Имунобор Кидс Актив сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup
  • Имунобор Кидс Актив капсули/Imunobor® Kids Activ VGcaps

Приемът им дава бърз резултат благодарение на мощния антивирусен, антибактериален и противогъбичен ефект. Продуктите предотвратяват усложнения при боледуване и имат ясен механизъм на действие. Могат да се прилагат при алергии и други придружаващи заболявания. Всички продукти от групата са с удобен прием, като сиропните форми са подходящи за най-малките. Те ги обичат заради приятния вкус на натурални диви ягоди.

Всички продукти от групата може да откриете в аптеките в страната или онлайн на адрес www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: