когато детето боледува често
5
(7)

През есенно-зимния сезон актуална тема са стратегиите за подсилване на имунитета, когато детето боледува често. Със старта на учебната година и падането на температурите се повишава значително риска от разпространението на вируси и настинки сред най-малките. Придобитият имунитет в детска възраст не е развит и хигиенните навици все още не са на ниво. Ето защо е възможно организмът да се „срещне“ с редица болестотворни микроорганизми, срещу които все още няма защита. В следващите редове споделяме няколко стратегии за здрави деца и спокойни родители.

Погрижете са за чревния микробиом

През последните години все по-популярно стана твърдението, че 70% от имунитета идва от чревното здраве. Ето защо е изключително важно да поддържаме т.нар. чревен микробиом на ниво. Понятието се използва за съвкупността от бактерии, които обитават червата и се борят срещу болестотворните микроорганизми. Ето защо здравия микробиом при малчуганите е от полза за отблъскване на вирусите и превенция срещу разболяване. За да се радват децата на добро чревно здраве, е важно в менюто им да присъстват пробиотични продукти. Такива се естествено ферментиралото кисело мляко, кисело зеле, комбуча и др. Те спомагат за поддържането на здрави чревни клетки и силен имунитет.

Регулирайте стреса

В забързания свят на модерния човек натовареният график на родителите може да рефлектира негативно върху спокойствието на децата, а оттам и върху имунитета им. Всъщност детският организъм реагира на нервното напрежение по същия начин като тялото на възрастните. В стресова ситуация се засилва освобождаването на кортизол и адреналин. Ако завишените стойности на тези хормони се задържат за по-дълъг период, имунитета автоматично спада и детският организъм става лесна „плячка“ за болестотворните микроорганизми. Според проучвания, ако стресът и тревожността при най-малките не се овладеят своевременно, дори е възможно да последва имунна дисрегулация. Ето защо е важно родителите да се постараят в ежедневието на малчуганите да има достатъчно време за игри, сън и положителни емоции.

shop banner

Когато детето боледува често, отделете повече време за игри навън

Времето, прекарано навън на чист въздух е важно за здравето на малчуганите. От една страна движението намалява вероятността от разболяване, както при възрастните, така и при децата. Не е задължително да ги запишете на конкретен спорт, но се препоръчва да им осигурите поне един-два часа на ден за игра навън. Това със сигурност ще подобри още съня на най-малките и е отличен начин децата да се разтоварят и да бъдат спокойни. Както вече споменахме, когато не са стресирани и имат достатъчно качествена нощна отмора, децата са здрави.

Когато детето боледува често е добре да помислите за природна имунопрофилактика

Имунолозите у нас горещо препоръчват прием на природен продукт, който, „тренира“ имунитета на най-малките през сезона на вирусите и настинките. Родителите у нас спокойно могат да се доверят на:

Сиропната форма е предназначена за най-малките, а капсулната е подходяща за деца в училищна възраст. Тайната на двата натурални продукта е в активните съставки – микронизиран бета глюкан с най-висока чистота – в сиропната форма и бета глюкан и екстракт от Ехинацея – в капсулната. Те обучават имунната система на децата и подрастващите да се бори с инфекции като повишават броя и активността на белите кръвни телца, участващи в имунната защита. Приемани редовно двата продукта стимулират продукцията на антитела (имуноглобулини), които пазят организма от атаките на болестотворните микроорганизми. В резултат детският организъм укрепва, тонусът на малчуганите се подобрява, а боледуванията значително намаляват. Благодарение на високия профил на безопасност продуктите са подходящи за дълговременна употреба. Предлагат се в аптеките в страната и онлайн в електронен магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: