коронавирус без симптоми
0
(0)

Случаите на коронавирус без симптоми са истинска загадка за учените у нас и по света. Никой не знае със сигурност защо вирусът SARS-CoV-2, който причинява коронавирусната инфекция (COVID-19), не предизвиква симптоми при някои хора. Едно обаче е ясно – последствията за организма са тежки. Вижте повече в следващите редове!

Най-вероятната хипотеза за протичане на коронавирус без симптоми

Безсимптомното протичане на COVID-19 е плод на успешна за новия коронавирус еволюционна стратегия. Това е заключението, до което достигат изследователи от университета в Принстън, след като анализират тактиката за оцеляване и разпространение на новия коронавирус сред голяма част от световното население.

Проблемът може да се онагледи най-просто така – вирусът и гостоприемника са в постоянна война помежду си. Оцеляването е крайната цел, а еволюцията – инструментът за извоюване на победата.

shop banner

Безсимптомното протичане дава известно предимство на вируса. Инфектираните хора, които не проявяват симптоми, са много добри „проводници“ на заразата. Те ходят на работа, ползват обществения транспорт, общуват свободно. По този начин разпръскват вируса много ефективно и заболяването става трудно контролируемо.

Към момента липсва точен отговор на въпроса колко потенциално заразни са безсимптомните носители на коронавируса

Предполага се, че процентът им варира между 40 и 45%. Делът им обаче може да е много повече. Основание за това дава фактът, че около 20% от тестовете дават фалшиви негативни резултати.

„Невидимите“ разпространители на заразата поставят под сериозно съмнение ефективността на използваните стратегии за откриване на коронавируса.

Последици от протичането на коронавирус без симптоми

Симптомите могат да отсъстват, но последиците са налице. Проучване, проведено в китайския град Ухан, откъдето тръгна пандемията, установява патологични промени в белия дроб на пациенти, заразени с вируса, които не са имали клинични оплаквания. Изследователите наблюдават белодробни лезии, характерни за много белодробни заболявания. Пълна загадка обаче остава защо въпреки въпросните патологични изменения на белодробната тъкан пациентите нямат абсолютно никакви оплаквания.

Укрепване на имунната система – един от доказаните начини за предпазване и ограничаване разпространението на коронавирус без симптоми

Подсилването на имунитета, наред с поддържането на висока хигиена, носенето на лични предпазни средства и спазването на физическа дистанция, е важна крачка за борба и предотвратяване на заразата с коронавирус. За усилване на естествените защитни сили на организма от компания „Борола“ препоръчват следните решения:

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Всички посочени продукти от фамилия Имунобор са напълно безопасни, имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: