коронавирус тяло
5
(2)

В следващите редове ще разберете как новият коронавирус (COVID-19) навлиза в нашето тяло и атакува клетките. Тук отваряме скоба, за да поясним, че този сценарий се развива, ако имунната система не успее да го елиминира и да се справи с инфекцията.

Стъпка по стъпка: Как силно заразният коронавирус навлиза в клетките на нашето тяло и ги поразява

Входната врата на коронавируса са лигавиците на носа, устата и очите. Той попада в тялото по въздушно-капков (кихане, кашляне, говорене) и контактен път (чрез замърсени със секрети ръце или предмети). Веднъж влязъл в организма, вирусът атакува клетките. Целта му е да ги инфектира, като свърже своите протеини с отделни клетъчни рецептори на клетката гостоприемник.

Когато коронавирусът влезе в клетката, той освобождава генетичен материал. По този начин, я кара да синтезира неговите белтъци. Така се размножава (репликира) и разпространява в тялото.

shop banner

Вирусът атакува най-напред горните дихателни пътища. Причинява болки в гърлото и суха кашлица. Възпалителният процес може да обхване храносмилателната система и да доведе до диария. Възможно е да се стигне до нарушения в работата на редица органи и сиситеми, което допълнително усложнява общата здравословна картина.

Най-накрая вирусът поразява долните дихателни пътища и затруднява дишането. При по-сериозните случаи се развива пневмония или остър респираторен синдром, при най-тежките – се стига до органна недостатъчност.

Силната имунна система – основна „спирачка“ пред разпространението на опасния коронавирус в нашето тяло

Силният имунитет осигурява надеждна защита срещу болестотоворни микроорганизми, включително и коронавирус. Ето защо специалистите от „Борола“, водеща компания в сферата на здравеопазването у нас, приканват да се вземат своевременни мерки за подсилване на естествените защитни сили на организма. Прекрасно допълнение към балансираното хранене и редовната двигателна активност са следните имуностимулиращи срeдства от фамилия Имунобор:

За възрастни:

Удачен е и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte – по 1 таблетка дневно, за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Продуктите с марка Имунобор не крият риск за здравето

Всички съставки са добре проучени, а ефектът им е научно доказан. Подходящи са за продължителен прием. Могат да се поръчат от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: