коронавирус хидроксихлорохин
5
(1)

Жизненоважен медикамент, съдържащ хидроксихлорохин сулфат, стана изключително търсен заради предполагаемият му положителен ефект върху пациенти с коронавирус. Дали активното вещество в това лекарство наистина помага в борбата с COVID-19? Вижте мнението на учените.

Ето откъде се заражда мнението, че хидроксихлорохин сулфат е ефективен срещу коронавирус инфекция

Хипотезата, че активното вещество хидроксихлорохин сулфат, би могло да бъде ефективно срещу коронавирусна инфекция, е изказана от проф. Дидие Раул. Той е виден френски инфекционист и микробиолог. По настоящем е директор на Средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия.

Получените in vitro резултати от китайски учени от Трета университетска болница на Пекин също показват, че хидроксихлорохин сулфат притежава голяма ефективност срещу коронавирус.

shop banner

Изследването на проф. Дидие Раул за ефективността на хидроксихлорохин сулфат при пациенти с коронавирус

Проф. Дидие Раул тества ефективността на хидроксихлорохин сулфат върху 25 души с коронавирус. Важно е да се отбележи, че проучването не е рандомизирано, поради което следва данните да се тълкуват с повишено внимание.
Резултатите от проведеното изследване сочат, че след 6-дневен прием на хидроксихлорохин сулфат процентът на пациентите с коронавирус е паднал до 25%. За сравнение, процентът на пациенти с COVID-19, които не са преминали лечение със споменатото активно вещество, е 90%.

Още по-малък е процентът на пациентите с положителна проба за коронавирус, които освен хидроксихлорохин сулфат приемат и азитромицин. На 6-я ден след комбинираната терапия процентът на случаите, които все още носят новия коронавирус, е не повече от 5%.

Азитромицинът е добавен към лечението по две причини. Първата е, че е смятан за ефективен срещу усложнения от бактериално белодробна инфекция. Втората е, че действа срещу голям брой вируси.

Сред учените има разединение по отношение на това дали хидроксихлорохин сулфат наистина е ефективен в борбата срещу коронавирус инфекция

Проф. Жил Пиалу, специалист по инфекциозни болести в болница в Тенон, е предпазлив относно действието на хидроксихлорохин сулфат. Той заявява пред френското издание на Medscape, че хипотезата на проф. Дидие Раул е интерсна, но трябва да бъде грижливо проверена и потвърдена.

Кристиан Перон, завеждащ отделението по инфекциозните болести в Университетската болница „Раймон Поанкаре“ в Париж, определя откритието на проф. Дидие Раул като обещаващо. „Наистина вярвам в силата на хидроксихлорохин сулфат срещу новия коронавирус. Това активно вещество се използва от десетилетия в медицинската практика. От резултатите при in vitro проучване и предварително китайско проучване при 100 пациенти става ясно, че то значително намалява продължителността и тежестта на симптомите по време на коронавирус инфекция. Това, от своя страна, може да доведе до намаляване на броя на носители на вируса“, обнадежден е Перон. Той е карегоричен, че лечението с хидроксихлорохин сулфат трябва да се приложи възможно най-скоро на заразените с коронавирус. По думите му трябва да се обърне повече внимание на лекарствените взаимодействия. Според него страничните ефекти не са опасни за здравето на пациентите.

Единомислие по отношение ефективността на хидроксихлорохин фосфат срещу коронавирус инфекция все още няма. Специалистите обаче са единодушни относно мерките за предпазване от вируса

Ние от екипа на компания „Борола“ напомняме, че за да се намали рискът от заразяване с COVID-19 е необходимо да се:

  • намалят до минимум социалните контакти
  • спазват високи хигиенни норми
  • носят предпазна маска, ръкавици и очила
  • подсили имунната система

За укрепване на имунитета предлагаме следните изпитани решения:

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte – по 1 таблетка на ден, за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Продуктите от фамилия Имунобор са безопасни и имат отлична поносимост. Подходящи са за продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: