мерки за предпазване от коронавирус
5
(1)

Днес ще представим основните мерки за предпазване от коронавирус на работното място. Моля, запознайте се с тях и ги прилагайте. Единствено така ще съхраните своето здраве и това на околните!

Най-важните мерки за предпазване от коронавирус на работа

Безопасно пътуване към работа

Не излизайте от дома без предпазна маска. Избягвайте да използвате обществен транспорт. При липса на друга възможност избягвайте местата със струпване на много хора в превозното редство и ограничете до минимум контакта с повърхности. За предпочитане е да ходите пеш, да пътувате с личния си автомобил, да карате велосипед или мотоциклет.

Добър микроклимат

Създаването на добър микроклимат е от ключово значение за профилактиката на коронавирусна инфекция. Проветрявайте работното помещение минимун 3 пъти на ден в продължение на 20-30 минути. Облечете връхна дреха, докато прозорците са отворени. Дезинфекцирайте бюрото, клавиатурата и мишката на компютъра с медицински спирт (70% разтвор) или антисептични кърпички. Почиствайте стационарния телефон 2 пъти дневно. Ако го използвате редовно, го почиствайте по-често. Пийте често вода и мийте старателно ръцете преди хранене и след ходене до тоалетна.

shop banner

Социална дистанция – една от най-важните мерки за предпазване от коронавирус на работа

Пазете дистанция от поне 1 метър от колегите, за да намалите риска от заразяване с коронавирус. Ако споделяте офиса с други хора, продължавайте да носите маска и изисквайте същото от тях. Мийте ръцете си преди и след предаване на документи на хартиен носител. В случай че ви предстои работна среща, уверете се, че събеседникът ви носи предпазна маска и спазва социална дистанция. Ако разговорът се проточи, проветрете помещението поне веднъж.

Здравословно и безопасно хранене

Избягвайте да обядвате с колеги. Носете си домашно приготвена храна. Стремете се да се храните здравословно и балансирано. Преди да използвате посуда за общо ползване, я дезинфекцирайте с гореща вода и измивен препарат. Ако се храните в общата столова, почистете старателно масата и стола с антисептични кърпички.

Висока двигателна активност

Раздвижете се по време на обедната почивка. Разтегнете се, направете няколко леки, ненатоварващи упражнения. По този начин ще подобрите психическото и физическото си здраве. Освен това ще укрепите имунната система – естественият защитник на тялото от болестотворни микроорганизми.

Безопасно прибиране вкъщи

След като се приберете у дома, свалете внимателно маската и я сложете в плик. Завържете плика и го изхвърлете в кошчето за боклук. Измийте си ръцете с топла вода и подходящо измивно средство. Почистете мобилния телефон и ключовете с влажни кърпички с антисептично действие или медицински спирт. Поддържайте дома си чист и проветрен. Избягвайте събирания с приятели и роднини.

Представихме главните мерки за предпазване от коронавирус на работното място, а сега ще припомним как да подсилите своя имунитет и този на любимите ви хора

По отношение укрепването на имунната система ние от екипа на „Борола“, една от водещите компании у нас в сферата на здравеопазването, предлагаме следните работещи решения:

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Продуктите от фамилия Имунобор са напълно безопасни и са подходящи за продължителен прием. Налични са в сайта www.momo.bg, магазини „Здраве и природа“ и в аптеките в страната.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: