настинка при децата
5
(2)

Запушен и течащ нос, главоболие, болка в гърлото и ушите са често срещани симптоми на настинка при децата, особено през есенния период. Знае се, че настинката в повечето случаи не е опасна и продължава седмица или две. Заради променящото се време, детската имунна система е податлива на различни вируси, но ако детето е в добро настроение, храни се и е палаво както преди, няма причина за безпокойство. Навременните мерки, могат да пресекат симптомите на настинка при деца и да предотвратят възможните усложнения.

Първи стъпки за пресичане на настинка при деца

Ако смятате, че детето ви е „хванало“ настинка, то от вас се иска да подсигурите всичко необходимо на имунната му система, за да се справи с причинителя. Следвайте тези няколко съвета и преминете безпроблемно през ситуацията.

Хидратация

От изключителна важност е да държите детето добре хидратирано. Давайте му колкото се може повече течности, по възможност топли. Това ще му помогне за по-бързото справяне със симптомите, като температурата например. Освен това вирусите при настинките се разпространяват най-лесно в сух въздух, затова ако е възможно овлажнявайте въздуха в помещението, в което се намирате.

shop banner

Изолация

Тук не говорим за затваряне на детето вкъщи, а за изолирането му от места със струпване на много хора и деца. Първо, това е необходима мярка против разпространение на вируса към други хора. И второ – детската имунна система е заета да се бори с настоящето състояние на малчугана и срещата й с други патогени може да повлияе негативно на лечението. Това със сигурност може да доведе до усложнения. Детето трябва да излиза на чист въздух. Кратката разходка в парка или стоенето на пейка навън е напълно достатъчно.

Правилна хигиена

Необходимо е да се следи за хигиената, най-вече на ръцете, при деца болни от настинка. Преди всяко ядене те трябва да се измиват старателно със сапун, за да предпазите мъника от разпространение на вируса. Освен това за онези деца, които вече могат да си издухват носа сами е от голямо значение да се научат да си изхвърлят кърпичките веднага в кофата и да не ги използват повторно.

Прием на витамин C

При първи симптоми на настинка при деца, приемът на витамин C укрепва защитните сили на малките и им помага в борбата с вирусите. Затова родителите трябва да се погрижат в детското меню да присъстват възможно най-много храни богати на този витамин. Такива са лимоните, портокалите, мандарини и др.

Отговорът на природата при настинка в детска възраст

При първи симптоми на настинка специалистите препоръчват Имунобор Кидс Актив сироп / Imunobor® Kids Activ Syrup, за най-малките и Имунобор Кидс Актив Капсули / Imunobor® Kids Activ VGcaps, за децата в училищна възраст. Природният имуномодулатор в сиропната форма съдържа микронизиран бета глюкан с висока чистота, което осигурява по-добро взаимодействие с повече рецептори на имунните клетки, както и активна форма на витамин C. Приемът му допринася за намаляване честотата, продължителността и тежестта на боледуването. Има приятен ягодов вкус и е одобрен от педиатрите като ефикасен и безопасен. Не съдържа изкуствени оцветители, овкусители и консерванти, и е икономически изгоден заради еднократния си прием през деня.

Ефикасността на природният продукт в растителните капсули е повишена чрез комбиниране на стандартизиран екстракт от бета глюкан, активна форма на витамин C и висококачествен стандартизиран екстракт от Ехинацея.

И двата продукта могат да бъдат намерени в аптечната мрежа, а може да ги поръчате и от сайта на електронен магазин Момо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: