подсилване на детския имунитет
4.8
(22)

Предстои завръщане в класните стаи и детската градина, което предполага да се вземат мерки за подсилване на детския имунитет. Разберете още сега кои са най-добрите начини за укрепване на съпротивителните сили на децата.

Съвети към родителите за подсилване на детския имунитет

За да помогнете да детето си да има силна имунна система:

Добавете пробиотици в хранителния режим

shop banner

Пробиотиците са живи микроорганизми, полезни за чревното здраве. То, на свой ред, е тясно свързано с имунната система.

Здравата чревна флора:

  • предпазва от развитие на патогенни бактерии
  • подпомага производството на хранителни вещества, нужни за нормалната чревна функция
  • стимулира производството на цитокини, белтъчни молекули, които участват в имунния отговор на организма

Отлични източници на пробиотици са киселото мляко, кефирът, меките сирена, киселото зеле, туршиите. Изключително важно е, когато добавяте пробиотици в детското меню, да не давате на децата храни с прости захари, тъй като това ще наруши крехкия баланс в чревната микрофлора. Дисбалансът ще позволи на „лошите“ бактерии да вземат числено превъзходство над „добрите“, а с това имунитетът значително ще спадне. За подслаждане използвайте мед, стевия, пресни или сушени плодове.

Давайте повече витамини и минерали за подсилване на детския имунитет

За да укрепите естествените защитни сили на детския организъм, трябва да осигурите на децата достатъчен прием на следните витамини и минерали:

Витамин А се съдържа в броколите, морковите, спанакът и мангото. Витамин B – в пълнозърнестите храни, бобовите растения, месото, яйцата и рибата. Витамин С – в ягодите, портокалите, кивито, чушките, доматите. Цинкът – в свинското, кафявия ориз и фъстъците. Желязото – в червеното месо, зеленолистните зеленчуци и морските дарове.

Възстановете графика за сън

През лятото режимът за сън на децата често се нарушава. Положете усилия да го възстановите в кратки срокове. В противен случай детето няма да се наспива, а от това ще страда в най-голяма степен имунитета. Нуждите от сън на детето са различни в различните периоди. По правило обаче, за да се възстанови детският организмът се нуждае между 10-14 часа непрекъснат и качествен сън.

Осигурете време за повече игри на открито

Игрите на чист въздух са от полза за имунитета и здравето особено когато навън е слънчево. Причината за това е, че ултравиолетовите лъчи стимулират синтеза на витамин D в кожата, който подпомага имунитета и така прави детския организъм по-устойчив на върлуващите болестотворни микроорганизми.

Доказани природни имуномодулатори за подсилване на детския имунитет

Педиатрите препоръчват Имунобор Кидс сироп/Imunobor® Kids Syrup на най-малките и Имунобор Кидс капсули/Imunobor® Kids VGcaps на децата в училищна възраст. С помощта на тези два природни продукта детската имунна система ще стане по-устойчива с времето и есенните настинки ще стоят настрана от малчуганите. Безотказното действие на продуктите се дължи на мощните активни съставки – бета глюкан и Ехинацея. Те подпомагат функцията на имунната система, като повишават броя и активността на бели кръвни клетки, участващи в имунната защита, стимулират продукцията на имуноглобулини, укрепват и тонизират организма.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва по-продължителен прием. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 22

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: