предпазни маски за лице
5
(3)

Носенето на предпазни маски за лице на обществени места предпазва от заразяване с коронавирус. Към момента ваксинацията остава най-сигурният начин за предпазване от заразяване и продължително боледуване с Ковид-19. Но експертите напомнят, че когато употребата на защитни средства се спазва стриктно сред общността, разпространението на Ковид-19 значително намалява. Една от причините за това е, че поставянето на маска предпазва околните от заразяване. В следващите редове вижте как да използвате предпазните маски за лице за оптимална защита.

Носенето на предпазни маски за лице ограничава разпространението и предпазва от заразяване с коронавирус

Ковид-19 се разпространява сред хората чрез по-големи дихателни капчици и по-малки аерозоли. Предпазните маски работят на следния принцип – те ни защитават като блокират разпространението на вируса по въздушен път при издишване, говор, кашлица или кихане. Важно е да се вземе под внимание, че преносители на инфекцията могат да бъдат и хора, които към момента нямат изразени симптоми. Но те също могат да разпространяват вируса. Специалистите са на мнение, че носенето на маска предпазва именно от т.н. асимптомно разпространение.

За да е оптимален ефектът от предпазната маска, е препоръчително всеки да носи такава на обществени места. Това са общодостъпни за всички лица открити и закрити места, включително администрации, детски градини, учебни заведения, болници, магазини и други, предлагащи обществени услуги. Счита се, че навън опасността от заразяване с коронавирус е по-малка, но при невъзможност за спазване на препоръчителната дистанция, отново е добре да поставите маска.

shop banner

Основни препоръки за правилно използване на предпазна маска

За протекция се използват предимно медицински предпазни маски за еднократна употреба или такива за многократна. И двата вида предпазни средства не бива да се носят за по-продължителен период от четири часа. Разликата при маските за многократна употреба е, че могат да се дезинфектират и да се носят повече пъти (според вида на маската). Маските от памук не се препоръчват. За да имат предпазен ефект, трябва да се спазват следните препоръки:

  • По-тъмнооцветената част на маската е външната ѝ част
  • Предпазната маска трябва да покрива плътно носа, устата и брадичката. Ако маската има прикрепена метална част, тя трябва да се регулира според контурите на носа.
  • Маската се поставя с чисти ръце, не се пипа, докато е на лицето, и се премахва, без да се докосва външната ѝ част.

По-малък риск от заразяване с Ковид благодарение на…

Имунобор Протект/Imunobor® Protect – изцяло природен орофарингиален протектор за деца и възрастни. Приемът му допринася за предпазване от заразяване с вируси, включително с щамове на Covid-19, на ниво устна кухина. Това е възможно благодарение на формулата от:

  • Бета глюкан (микронизиран с чистота 93%) – 30 mg
  • Витамин С (под формата на L-аскорбинова киселина) – 40 mg
  • 45% екстракт от плодовете на Роза канина (със съдържание на натурален Витамин С 5 mg) – 10 mg

Съставките се допълват и взаимно усилват действието си. Това превръща продукта в перфектен избор при усложнена епидемична обстановка. Допълнителен плюс е фармацевтичната форма – таблетки за смучене с постепенно освобождаване на съставките. Децата ги обичат, защото имат приятен вкус на диви ягоди. Дозировка:

  • при деца от 3 до 8 г. по 1 таблетка дневно
  • при деца над 8 г. по 2 таблетки дневно
  • при възрастни по 3 таблетки дневно

Продуктът е наличен в аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: