природен пробиотик
5
(3)

В сезона на грипа и настинките специалистите не спират да повтарят, че ако приемаме антибиотик, не можем без природен пробиотик. Защо са ни толкова необходими тези живи микроорганизми и как естествено да си ги набавим?

Защо не можем без пробиотик, когато сме на антибиотична терапия?

Антибиотиците са като оръжие за масово поразяване. Веднъж попаднали в организма, наред с болестотворните, те изтребват и полезните бактерии. Деликатният баланс в чревната микрофлора се нарушава. В резултат може да се стигне до редица стомашно-чревни проблеми като газове, подуване на корема, гадене, диария, запек, лошо храносмилане. Единственият начин да се избегнат неразположенията е, като се възстанови броят на добрите бактерии. Точно тук на помощ идва пробиотикът – най-доброто решение за предотвратяване развитието на дисбактериоза (нарушен микробен баланс). Благодарение на прецизно дозираното количество пробиотични бактерии, които доставя на тялото, той потиска развитието на болестотворните микроорганизми. Поддържа равновесието в стомашно-чревната флора. Засилва имунитета и допринася за доброто храносмилане. За пълното възстановяване на чревната флора се препоръчва приемът да продължи още известно време след края на антибиотичната терапия.

Откъде да си набавим природен пробиотик?

Консумирането на определени храни е чудесен начин да си набавим пробиотик по естествен път.

shop banner

Със силно изразено пробиотично действие са киселото мляко, изварата и ферментиралите храни и напитки (кисело зеле, кисели краставички, кимчи, мисо, темпе, кефир, комбуча). За жалост, част от тези продукти са толкова преработени, че не са в състояние да доставят на организма достатъчно количество пробиотични бактерии. Ето защо е добре да пристъпим към приема на доказано природно средство, което да ни осигури необходимия брой жизнеспособни пробиотични микроорганизми.

Кой е натуралният продукт у нас, който снабдява чревната флора с максимално количество природен пробиотик?

Все повече специалисти у нас ни приканват да приемаме Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic по време и след антибиотичния курс. Апелът им е продиктуван от факта, че този природен дар набавя на организма оптимално количество лиофилизирани бактериални тела от пробиотик Lactobacillus bulgaricus (250 mg). А за да е още по-силен ефектът от тяхното действие, в състава на продукта е добавен и 250 mg висококачествен стандартизиран бета глюкан – единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие. Той едновременно укрепва имунитета и стимулира растежа на добрите бактерии.

Благодарение на взаимодопълващото действие на двете активни съставки Имунобор Биотик нормализира чревната и вагиналната микрофлора и засилва естествените защитни сили на тялото. Ползите от приема му обаче не спират дотук! Приеман по предписание, той подсилва лечебния ефект на антибиотика и предотвратява появата на дисбактериоза.

Имунобор Биотик е практически безвреден и може да се използва дори по време на бременност.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: