от какво отслабва имунната система
4.8
(19)

Спрете да се чудите от какво отслабва имунната система. Ние знаем отговорите. За да ги разберете и вие, просто продължете с четенето.

Ето от какво отслабва имунната система

Замърсяването на въздуха

Излагането на мръсен въздух, се отразява негативно на регулаторните Т-клетки (Treg), които играят ключова роля за поддържане на имунния толеранс. Казано с други думи, тези клетки позволяват на организма да различава своите от чуждите тела. Понижената им активност се свързва с обострянето на астма. Това установява съвместно проучване на изследователи от Станфордския и Калифорнийския университет в САЩ.

Натрупване на токсини

Затлачването на тялото с токсини е друг фактор, който въздейства отрицателно на имунната система. Токсините условно се делят на вътрешни и външни. Вътрешните са резултат от ежедневната функция на тялото, а външните – попадат в организма от околната среда. Натрупването на токсини прави хората по-податливи на инфекции от всякакъв тип и развитието на атопични прояви като екзема и астма.

shop banner

Лошо хранене

Храната и хранителните навици оказват пряко влияние върху имунитета. Когато не се храним добре или пропускаме хранене, защитните сили отслабват. Това едва ли е учудващо, като се има предвид, че дефицитът на хранителни вещества (витамини, минерали и микроелементи) пречи на нормалното функциониране на тялото.

Прекомерен стрес – един възможен отговор на въпроса „От какво отслабва имунната система“

Стресът в малки дози е полезен, но ако завладее ежедневието ни, той буквално е способен да ни разболее. Причината е, че пренапрежението води до имунен срив, който на свой ред увеличава риска от появата на много здравословни проблеми. Примери за такива са алергиите, депресивните състояния, сърдечно-съдовите проблеми, възпалителните заболявания.

Застоял начин на живот

Липсата на двигателна активност вреди не само на фигурата, но и на имунитета. Ето защо, ако искаме да сме здрави, трябва да се стараем да живеем активно. Експертите препоръчват 150 минути умерена активност на седмица.

Недоспиване

Системното лишаване от сън води до отслабване на имунната система и организмът става лесна мишена за болестотворни микроорганизми. С оглед на това трябва да спим достатъчно.

Вече знаете от какво отслабва имунната система. Сега е време да научите как да я засилите

Имунолозите у нас препоръчват Имунобор/Imunobor® като средство на първи избор за поддържане и укрепване на имунитета. Този мощен имуномодулатор е с изцяло природен състав и по напълно естествен начин подкрепя защитните сили на организма. Във формулата му влизат съставки с доказан ефект – кора на Котешки нокът, корен на Мака, листа на Йерба Мате и По Деарко (Мравчено дърво). Благодарение на взаимодопълващото им действие защитата на организма от патогени се повишава, психическото и физическото състояние се подобряват, нивото на стреса спада.

Продуктът е не само ефективен, но и напълно безопасен. Няма данни за нежелани ефекти дори при продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: