симптомите на грипа
5
(2)

Важно е да познавате симптомите на грипа, за да ги облекчите и стопирате навреме. Продължавайте да четете, за да обогатите здравната си култура и да подобрите здравния си статус.

Симптомите на грипа – ето кои са най-явните

Висока температура

Внезапното покачване на телесната температура е един от най-явните симптоми на грип. Обикновено термометърът отчита стойности над 38℃. Високата температура продължава от 2-3 дни до седмица. Това е начин, чрез който организмът сам се опитва да се пребори с инфекцията като спре растежа или унищожи грипните вируси.

Отпадналост и силна умора

Високата температура често е придружена от чувство за непреодолима отпадналост и екстремна умора. При по-възрастните хора, покосени от грип, липсата на енергия може да продължи от 2 до 5 дни.

shop banner

Главоболие

Болката в главата е друг характерен симптом на грип. Главоболието е генерализирано или се усеща в челната област.

Стомашни проблеми

Стомашният дискомфорт също подсказва за грип. Практиката показва, че гаденето, повръщането и диарията са по-характерни за децата, отколкото за възрастните, попаднали в плен на грипа.

Мускулни и ставни болки

Болките в мускулите и ставите са от първите издайници на грипа. Те се усещат най-вече в коленете, лактите, раменете, гърба, ръцете и краката. Характерно е, че болката се усеща отчетливо в покой и отслабва леко след раздвижване.

Възпалено гърло

Жертвите на грипа често се оплакват от болно гърло. Възпалението на гърлото нерядко е съпроводено от усещане за парене, бодеж и сухота. За да се облекчи възпалението и да се овлажни лигавицата помага приемът на повече течности и богата на витамини храна, която повишава естествените защитни сили на организма.

А ето и още от симптомите на грипа…

  • суха непродуктивна кашлица (без секрети)
  • запушване на носа
  • кихане
  • отделяне на прозрачен секрет от носа
  • втрисане
  • болка при движение на очите
  • сълзене на очите
  • усещане за липса на въздух или задух – често срещано оплакване при хора с астма, бронхит, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) или алергия
  • стомашно-чревни и коремни болки

Активно противодействие на симптомите на грипа с надеждно природно средство

Ако забележите симптоми на грип, не губете време в чакане, а веднага приемете 1 капсула Гриполек/Gripolek®. Благодарение на своя рационален състав – буфериран витамин C, метилсулфонилметан (МСМ) и витамини от група В – той бързо ще облекчи грипните оплаквания. Съставките са съчетани така че да понижават болковия синдром, да възстановяват алкално-киселинното равновесие и да компенсират витаминния дефицит. Приеман според предписанието (3 капсули на ден в продължение на 5 дни), Гриполек намалява тежестта на оплакванията и съкращава периода на боледуване. Освен че е ефективен, продуктът е напълно безопасен. Подходящ е както за възрастни, така и за деца.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: