при простуда
0
(0)

През есенно-зимният сезон се регистрират най-много случаи на простуда и сред деца, и сред възрастни. Ключова превантивна мярка в този период е подсилването на имунитета, който с правилните грижи може да неутрализира успешно инфекциозните агенти, причинители на простуда.

В тази статия ще разгледаме ролята на няколко витамина, чийто прием помага както за превенция, така и за по-бързо оздравяване при простуда. Ще посочим и ключовите природни имуностимулатори, които допълват ефекта на тези витамини и се ползват като ефикасно средство за повишаване и поддържане на имунната защита при деца и възрастни.

3 витамина с ключова роля при простуда

Витамин А. Той има главна роля за протичането на редица жизнени процеси в организма, но ключово е значението му за доброто състояние на кожата и лигавиците. Това са основните бариери, предпазващи организма от атаките на болестотворните агенти от външната среда. Кожата и лигавиците на дихателната, чревната и пикочо-половата система са основни компоненти на т.нар. локален имунитет и в тях се концентрират най-голямо количество имунни клетки, които неутрализират чуждите агенти при среща с тях.

Витамин C. Аскорбиновата киселина е основен хранителен източник за макрофагите – група имунни клетки, които директно унищожаващи микробите. Редовният прием на витамин C не само засилва защитните сили на организма, но и ускорява оздравяването при простуда и други инфекциозни състояния.

Витамин Е. Заедно с витамин C, това е витамина с най-мощно антиоксидантно действие. Ролята му за имунната система е доказана по отношение по-бързото справяне с остри и хронични респираторни инфекции – основните оплаквания при простуда.

Посочените витамини се съдържат в природния продукт Оксибор Форте/Oxybor Forte – широкоспектърна мощна комбинация от антиоксиданти, осигуряваща пълна защита на организма срещу свободните радикали. Овен витамин А, С и Е, Оксибор Форте съдържа още проантоцианидин, селен, цинк, мед, магнезии, манган, коензим Q10. Всички те имат важна роля за поддържане на доброто здраве.

Оксибор Форте е подходящ за прием при:

  • стрес и изтощение
  • за добро функциониране на имунната система
  • възстановяване на организма след простуда и грип
  • умствена и физическа умора

Природни имуностимулатори за превенция и по-бързо оздравяване при простуда

Серията природни имуностимулатори Имунобор оказват незаменима помощ при простудни и други типове инфекциозни състояния във всяка възраст. Широката гама продукти Имунобор предлага средства както за превенция, така и за допълващо лечение на тези типични за есента здравословни проблеми.
Продуктите Имунобор, приемани като допълнение към здравословния хранителен режим през есента, са най-комплексното и мощно средство за осигуряване на силен имунитет и защита от простуда и грип през есенно-зимния сезон.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: