симптом на корона
0
(0)

През последните седмици испански учени наблюдават нов възможен симптом на корона инфекция при деца и юноши. Става въпрос за малки кожни лезии в долната част на краката. В настоящата статия ще научите повече по темата.

Повече за новия възможен симптом на корона инфекция при деца и тийнейджъри

В съобщение за медиите от Генералният съвет на официалните колегии на подолозите в Испания, казват, че наблюдават лезии по краката на много подрастващи с коронавирус инфекция. По думите им кожният симптом е установен и при възрастни пациенти. Техният брой обаче е относително малък.

Лезиите са червени или лилави на цвят. Силно наподобяват тези при варицела, морбили или уртикария (копривна треска). Обикновено се появяват около пръстите на краката. В по-редки случаи – в областта на петата и отстрани на стъпалото. За спокойствие на родителите специалистите изрично подчертават, че лезиите са доброкачествени. В общия случай изчезват след няколко дни, без да оставят следи по кожата на детето.

shop banner

В заключение от Генералният съвет на официалните колегии на подолозите в Испания съобщават, че са нужни още изследвания по темата. Целта е да се потвърди дали кожните лезии по краката действително са свързани с коронавирус инфекция. „Тепърва предстоят проучвания в тази посока“, категорични са специалистите подолози.

Начини за действие при поява на кожни лезии – новият симптом на корона инфекция при подрастващи

При появата на кожни лезии по краката на детето родителите непременно трябва да уведомят личния лекар. Поради усложнената епидемиологична обстановка експертите НЕ препоръчват да се ходи в здравни центрове за първична помощ или болници. Призивът на специалистите е общопрактикуващият лекар да се търси по телефона. По възможност да му се изпрати снимка по електронната поща или в някоя от социалните мрежи за комуникация. Джипито задължително трябва да се информира, ако детето проявява грипоподобни симптоми. Такива са температура, суха кашлица, отпадналост, намален апетит, главоболие.

След като научихте за новия възможен симптом на корона инфекция при подрастващите, вижте как да ги предпазите от заразяване с COVID-19

Ние от екипа на „Борола“, водеща компания в сферата на здравеопазването у нас, приканваме родителите да предприемат мерки за укрепване на детския имунитет. Важно е това да се случи, колкото е възможно по-ското, тъй като имунната система е естествената бариера на организма срещу вирусни инфекции, включително коронавирус. С оглед на казаното дотук, препоръчваме следните имуностимулиращи схеми:

За деца в училищна възраст

За деца до 6-годишна възраст:

Продуктите от фамилия Имунобор показват добра поносимост, безопасност и ефективност. Могат да се намерят в аптеките в страната и да се поръчат онлайн в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: