имунната система през пролетта
5
(2)

Последвайте нашите препоръки за подсилване на имунната система през пролетта, за да посрещнете най-хубавото време от годината в добро здраве и с висок тонус.

Стратегии за подобряване на тонуса и засилване на имунната система през пролетта

Детокс на организма

За да „настроите” организма на пролетна вълна е нужно да го изчистите от натрупаните през зимата токсини. Те са причината за сривове на имунитета, особено при смяна на сезоните, по-лесно разболяване и по-дълго боледуване. Ако през зимата сте консумирали по-тежка храна и повече алкохол, сега е идеалното време да промените диетата си и да преустановите употребата на алкохолни напитки. Ако сте пушач – няма по-подходящ момент от сега да спрете тютюнопушенето и да подобрите здравословното си състояние.

Балансиран хранителен план

Специалистите по диетика и хранене съветват през пролетта да се консумират повече сезонни плодове и зеленчуци. Да се заложи на леката храна, да се ограничат животинските мазнини и да се добавят сурови ядки и семена към дневното меню. Препоръчителна е и консумацията на кълнове. Те са пълноценна, „жива” храна и имат високо съдържание на витамини, минерали и аминокиселини. Консумацията на кълнове спомага за набавяне на антиоксиданти за справяне с пролетната умора, подсилване на имунитета и компенсиране на недостига на важни за организма вещества за борба с патогените.

shop banner

Активно движение

Топлият сезон е подходящ за започване на здравословен тренировъчен режим. Той не е нужно да бъде труден за изпълнение – важно е да намерите мотивация да се движите по-начин, който ви кара да се чувствате добре. Можете да стартирате с йога или упражнения за разтягане у дома. Те активизират мускулите, подобряват функцията на ставите, коригират стойката и имат цялостен ефект върху тонуса на организма. Хубавото време предразполага за повече физическа активност навън. Дългите разходки, бързото ходене, джогингът и карането на велосипед са пример за активности с множество позитиви за здравето. Ако вече се занимавате със спорт – помислете дали тренировъчният ви режим има нужда от промяна. Можете да го оптимизирате, като добавите повече кардио упражнения, изпълнявани навън, или високо интензивни тренировки със собствено тегло.

Природна грижа за добър тонус и силна имунна система през пролетта

За да посрещнете топлото полугодие в отлично здраве, заложете на комбинирания прием на натуралните продукти Имунобор/Imunobor® и Оксибор Форте/Oxybor® Forte.

Имунобор съдържа естествени екстракти от Котешки нокът, Мака, Мате и Мравчено дърво за подсилване на имунитета, осигуряване на висок тонус и защита срещу циркулиращите болестотворни микроорганизми.

Оксибор Форте осигурява широкоспектърна антиоксидантна протекция на организма, благодарение на витамините и минералите в състава си. Той съдържа цинк, мед, магнезий, манган, селен, коензим Q10, бета каротин, проантоцианидин, витамин C и витамин E. Тази мощна комбинация оказва благоприятно действие при пролетна и хронична умора, и натрупан стрес. Предпазва от увреждащото действие на свободните радикали, укрепва имунитета и възвръща добрия психически и физически тонус.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: