слаба имунна система симптоми
5
(2)

Полезно е да разпознаваме водещите симптоми, които подсказват за слаба имунна система, за да подсилим защитните сили на организма през грипния сезон. В следващите редове вижте кои са 4-те признака за понижен имунитет и как да подобрите функцията му по натурален път.

Често и продължително боледуване

Не бива да се тревожим, ако 2-3 пъти в годината се разболяваме от настинка или грип и организмът се възстановява от инфекцията в рамките на седмица. Но ако настинките са периодични, това вероятно е индикация за понижена функция на вродената имунна система. Това е първичната неспецифична защита на организма срещу болестотворните микроорганизми, които попадат в тялото. Ако тази „бариера“ все пак пропуска вредните патогени и често страдате от вирусни или бактериални инфекции, специалистите препоръчват да се подложите на изследване за имунен дефицит. От друга страна бавното възстановяване след боледуване също е притеснителен признак, защото подсказва за ниски нива на белите кръвни клетки – лимфоцити.

Хронична умора

Хроничната умора се забелязва най-лесно сутрин – ако обикновено след събуждане се чувствате отпаднали и ви липсва енергия, то вероятно имунната система на организма е понижена. Възможно е да изпитвате внезапно изтощение без видима причина и през деня, като понякога гадене, замайване и загуба на равновесие са придружаващи оплаквания. Често тази умора е последствие от хронично високи нива на стрес, които буквално изтощават тялото, потискат функцията на имунитета и дори е възможно да предизвикат имунна дисрегулация. За да подсилите организма, е препоръчително да отделите повече време за почивка и да изпробвате някои техники за справяне с тревожността.

shop banner

Херпес – един от по-малко известните симптоми, които подсказват за слаба имунна система

Обикновено вирусите, които причиняват херпес, след попадане в организма преминават в латнетно състояние. Но при силен стрес или когато клетъчният имунитет е слаб, е възможно вирусът да се репликира и да се реактивира. Затова ако често страдате от херпес, е препоръчително да помислите за подсилване на имунната система.

Алергии

Когато имунната система е слаба, вероятността от появата на алергии нараства. В този случай организмът е с повишена чувствителност към някои фактори на околната среда, като прахта и замърсения въздух. Препоръчително е при чести алергични реакции, съпроводени от кихане, запушен нос, дразнене в гърлото, главоболие и др., да проверите дали функцията на имунната система не е компрометирана.

За да забравите за тези симптоми, подсказващи за слаба имунна система, се доверете на широкоспектърен антиоксидант

Оксибор Форте/Oxybor® Forte е изцяло натурален продукт за силен имунитет и ефективна защита срещу оксидативния стрес. Мощният му ефект се постига благодарение на рационалното съчтание от проантоцианидин, селен, бета каротин, аскорбинова киселина (витамин C), α-токоферол (витамин Е), цинк, мед, магнезий, манган и коензим Q10. Тази широкоспектърна комбинация от мощни антиоксиданти действа благоприятно в следните направления:

  • Защитава организма от вредното влияние на свободните радикали
  • Подсилва имунната система
  • Подобрява здравословното състояние

Продуктът е напълно безвреден, като няма данни за противопоказания дори при дълговременна употреба. Приема се по 1 таблетка дневно, след хранене. Може да закупите от аптечната мрежа в страната или онлайн на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: