силен имунитет при деца
5
(2)

Изграждането на силен имунитет при деца в училищна и предучилищна възраст е част от задължителната подготовка за присъствено обучение. Освен обичайните настинки и грипове, учениците са изложени на риск от заразяване с Ковид-19. Началото на учебната година се свързва с така наречения „пик“ на заболеваемостта и е особено важно да се погрижим за добрата функция на имунната система при децата. В следващите редове споделяме няколко основни правила за здрав имунитет.

Насърчавайте личната хигиена на децата

За да предпазите детето си от болести, на първо място трябва да вземете необходимите мерки за ограничаване на контакта с инфекциозни агенти. За целта трябва да изградите в подрастващите необходимите хигиенни навици. Измиването на ръцете е основно правило, което трябва да насърчавате. Направете го задължителна стъпка при връщане от училище, преди хранене, преди лягане. Опитайте да не се събирате с много хора, а когато е неизбежно, насърчавайте децата да носят предпазна маска и да спазват дистанция.

Хранене в цветовете на дъгата за силен имунитет при деца

Балансираното хранене е един от методите за подпомагане на имунната функция. За да са здрави, децата трябва да консумират достатъчно плодове и зеленчуци. Вкусът се възпитава, така че въведете пресните сезонни храни в менюто на децата от ранна възраст. Цинк и витамините В, С и А помагат на имунните клетки в борбата с инфекциите. Включете в хранителния режим червени меса, морски дарове и ядки, за да набавите цинк. Витамин А ще откриете в храни като сьомга, тиква и зеленолистни зеленчуци. А ягоди, цитрусови плодове, домати и броколи са богати на витамин С. Витамините от група В се съдържат в почти всички непреработени храни. За да привлечете децата към здравословното хранене, го направете лесно достъпно (сервирайте плодовете обелени и нарязани) и го поднесете по примамлив апетита начин.

shop banner

Насърчавайте чревното здраве

Микробиомът в стомашно чревния тракт помага за регулиране функцията на имунната система. Натуралните пробиотици като киселото мляко с естествена ферментация, кефир, кимчи, кисело зеле и хляб с квас подпомагат чревното здраве.

Обърнете внимание на съня

Когато спим тялото се регенерира, така че придържането към здравословен режим на сън е важно за имунитета на подрастващите. За да насърчите заспиването, може да приспивате децата като им четете книга или да ги изведете на лека разходка преди лягане. Препоръчва се спалното помещение да бъде тъмно и прохладно. Отделете около час за приспиването на децата, за да сте сигурни, че ще заспят на време.

За силен имунитет децата трябва да прекарват достатъчно време навън

Физическата активност освобождава вещества, които подобряват настроението, намаляват стреса и стимулират имунната система. Старайте се децата ви да прекарват повече време в игра навън. Нека те сами да изберат дали ще тичат, скачат или ще карат колело. Важно е от малки да свикнат с физическата активност, а най-добрите условия за спорт са на чист въздух.

Силен имунитет при деца с помощта на изцяло природни продукти

Специалистите припомнят, че спазването на противоепидемичните мерки е най-добрият начин за предпазване на децата от заразяване с Ковид-19. За да подсигурите профилактиката на детския организъм преди началото на учебната година, имунолозите у нас препоръчват прием на:

Сиропната форма е подходяща за най-малките. Може да се приема от деца от 0 месеца до 8 години. Благодарение на микронизирания бета-глюкан с най-висока чистота 93% осигурява качествена профилактика на инфекции, причинени от бактерии, гъбички и вируси.

Капсулната форма е за деца в училищна възраст. В нея ефективността на бета-глюкана е усилена от билката Ехинацея.

Посочените продукти от група Имунобор повишават имунната защита и са специално създадени за детската възраст. Напълно безопасни са и имат отлична поносимост. Подходящи са за продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: