ядки за имунната система
5
(2)

Консумацията на ядки за имунната система е важно условие за поддържане на добро здраве и редуциране на риска от вирусни инфекции. Когато надвисне опасността от грип и настинка се въоръжете с шепа вкусни ядки – натурален начин за подсилване на имунитета. А кои са най-полезни за здравето ще научите в редовете по-долу.

Кои са най-полезните ядки за имунната система?

Орехи

Орехите са познати като „храна за мозъка“ и това название ги описва идеално. Здравословните им свойства се дължат на високото количество омега-3 мастни киселини, минерали, антиоксиданти, витамин Е и фолиева киселина. Консумацията на орехи е сред най-добрите начини за укрепване на имунната система. Орехите подпомагат имунитета, забавят процесите на стареене, имат противовъзпалителен ефект и понижават нивата на инсулин при диабет тип 2.

shop banner

Слънчогледови семки

Суровите семки от слънчоглед притежават редица здравословни свойства. Съдържанието им на полезни вещества е изключително разнообразно. Освен, че подпомагат сърдечната дейност, неутрализират свободните радикали, подобряват зрението, съня и настроението, слънчогледовите семки засилват и имунитета. Консумацията им доставя на организма важния витамин Р, който предпазва от вируси. Протеините и цинкът в състава им допринасят за подсилване на защитните имунни функции.

Кашу

Вкусните екзотични ядки са богат източник на витамини от група В, желязо, фосфор, калций, цинк и още редица полезни вещества. Освен отличен начин да заситим глада, кашуто е и природно средство за засилване на защитните сили на организма срещу вируси. Консумацията на кашу подобрява още дейността на сърдечно-съдовата система и регулира нивото на холестерол в кръвта.

Бадеми

Любимите на мнозина ядки стават все по-предпочитана добавка към здравословния начин на хранене. Това се дължи на високото съдържание на протеини, полезни мазнини и витамини в ядките. Приемът им доставя на организма важния за работата на имунната система витамин Е. Недостигът му се изразява във висока податливост към инфекции и често боледуване.

Още природни начини за подсилване на имунитета при повишен риск от вирусни инфекции

Силният имунитет е изградената от организма защитна стена срещу върлуващите вируси. За да е готова имунната ви система за атаката им през есенно-зимния период, оптимизирайте режима си на хранене с полезни за имунитета ядки. Те ще разнообразят менюто ви като добавят точно необходимите вещества за добро здраве. Към здравословната диета прибавете още едно доказано средство за защита на организма в условия на повишена заболеваемост. Препоръчван от специалистите е Имунобор Протект/Imunobor® Protect.

Имунобор Протект е природен продукт за подсилване на защитните сили на организма с общоукрепващо и тонизиращо действие. Съдържа естествения имуномодулатор бета глюкан, активна форма на витамин C и екстракт от Роза канина. Имунобор Протект оказва положителен ефект върху активността на имунните клетки. Препоръчва се при склонност към често боледуване, като общоукрепващо и тонизиращо средство. Приемът му осигурява на организма протекция срещу вирусни, гъбични и бактериални инфекции. Особено препоръчителен е за прием при отслабени имунни функции и често боледуване. Благодарение на технологичната форма (таблетки за смучене) Имунобор Протект има и локално противовъзпалително действие в устната кухина.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: