чревно разстройство
5
(1)

Не са никак малко хората, при които дори леката настинка редовно провокира чревно разстройство и други стомашно-чревни проблеми. Причините за това са основно 3:

  • отслабване на имунната система и бързо прогресиране на вирусната инфекция от дихателната към чревната лигавица
  • дисбаланс на чревната флора (дисбактериоза)
  • синдром на раздразненото черво, често съпровождащ настинките

Пролетта е сезонът, в който се отбелязва пик на настинките и другите риновирусни инфекции. Затова ще предложим комплексно решение за повишаване на имунитета и балансиране на чревната флора, от което да се възползват всички, при които настинката редовно протича и с чревно разстройство. Преди това обаче ще разгледаме връзката между двете състояния.

Чревно разстройство при настинка – особености

Дори лека риновирусна инфекция може да отключи временна свръхактивност на чревния тракт. В такива случаи храната не се задържа достатъчно дълго по неговото протежение и се стига до чревно разстройство.
Връзката между двете състояния е обичайна за детската възраст, когато имунната система не е достатъчно укрепнала, за да неутрализира респираторните инфекции преди те да провокират стомашно-чревни последствия.

shop banner

През пролетта обаче чревно разстройство, съпровождащо настинка, е обичайно явление и при възрастните. Това важи най-вече за рисковата група на хората, които са преболедували през зимата. При тях имунната система често не успява да се възстанови напълно от прекараната инфекция до пролетта, особено ако не са взети мерки за допълнително подсилване на имунитета. Тези фактори повишават едновременно риска както от настинка, така и от инфектиране на чревния тракт. Затова тази група хора трябва да са особено стриктни по отношение поддържане на имунитета и балансиране на чревната флора.

Чревно разстройство при настинка – комплексно решение на проблема

Съставът на природния продукт Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic е идеално балансиран за постигане и на двата необходими ефекта. Той съдържа бета глюкан за укрепване на общия и локалния имунитет. Бета глюкан действа и като мощен пребиотик за подхранване на полезните бактерии в червата. В допълнение Имунобор Биотик съдържа и чиста култура пробиотици от род Лактобацилус за възстановяване баланса на чревната флора.

Уникалният комбиниран състав превръща Имунобор Биотик в комплексен източник на пробиотик, пребиотик и имуностимулатор за трайна профилактика и овладяване на чревното разстройство по време на настинка.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: