Хроничен цистит
0
(0)

Инфекциите на пикочните пътища са един доста неприятен проблем, който най-често застига нежния пол. Лигавицата на пикочо-половата система е с киселинна среда, което спомага за предотвратяване размножаването на бактериите. Но когато някои бактерии (например Escherichia coli) достигнат пикочния мехур предизвикват възпаление, известно като цистит. Състоянието е свързано с поява на болка и парене при уриниране, както и чести позиви за уриниране. Може да се стигне дори до болка в коремната област, кървене при уриниране и висока температура. Половината от жените в световен мащаб са страдали поне веднъж от цистит.

Освен в студено време, циститът се появява редовно и в по-топлите месеци. Именно пролетта е период, в който се отчита бум на случаите на цистит. Затова е важно да знаем как да се предпазим от повторната му поява.

Хроничен цистит – особености

Когато не е излекуван напълно, хроничният цистит често рецидивира и причинява повторна поява на възпалителното заболяване. Най-често се появява при млади, сексуално активни жени и при жени над 55 годишна възраст. Понижената имунна защита, стресът и недостатъчното количество течности са сред основните предпоставки за появата на бактерии в отделителната система.

shop banner

Тялото ни притежава защитни сили, които ни предпазват от подобни болестотворни микроорганизми, но понякога просто имунната система ни „предава“ и се налага да приложим всички налични средства за справяне с проблема. А какво по-хубаво от това да въздействаме на циститът с природни средства.

Хроничен цистит – какво можем да направим, за да го предотвратим?

Не съществуват научни доказателства за това какво трябва да променим в начина си на живот, за да предотвратим появата на цистит. Има разбира се храни, с които да подобрим състоянието си и които специалистите препоръчват при опасност от повторната му поява. Но при често повтарящи се състояния на цистит най-добре е да се доверим на доказано ефективни продукти като Имунобор Уро / Imunobor Uro®

Имунобор Уро е изцяло природен продукт, който съдържа високо пречистен екстракт от плодовете на Американска червена боровинка – най-ефективното природно средство срещу уроинфекции и Бета глюкан – най-мощният имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие.

Имунобор Уро е подходящ при хронични уроинфекции – цистит, уретрит, пиелонефрит и др., асимптомна бактериурия, заедно с прием на антибиотик и за профилактика на рецидив.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: