херпес на устата
0
(0)

Появата на херпес на устата е изключително неприятно състояние в няколко аспекта:
– заразно е
– болезнено е
– предизвиква естетически дискомфорт
– появява се внезапно, най-вече в резултат на силен стрес

Причина за поява на херпес на устата и особености на състоянието

Херпесът е инфекциозно заболяване. Причина за появата му е заразяване с вирус от групата на т.нар. herpes simplex вируси. Обикновеният херпес на устата се причинява от herpes simplex вирус тип 1.

Заразяването може да стане много лесно. Характерно е, че херпесният вирус преминава през етапи на изява, последвани от т.нар. латентен период. През този период, макар и да няма изявен херпес на устата, вирусните частици свободно циркулират в организма и се откриват в слюнката, както и в секретите на лигавиците на тялото.
Основно заболяването се предава при целувка или друг контакт с кожата на вирусоносител, дори той да няма проявен херпес в момента.

shop banner

Инкубационен период на херпесния вирус

Времето, което изминава от момента на заразяване до проявяване на херпеса (инкубационнен период) е средно 5-7 дни. Не всеки човек обаче проявява симптоми на заболяването. Изявата на херпесния вирус силно зависи от моментното състояние на имунната система. Инфекцията се активира при имунен срив или спад на имунитета, когато защитните сили на организма са много слаби.

Подсилването на имунитета е гаранция за защита от херпес на устата

Неслучайно херпес се появява често като съпътстващо състояние при заболявания като настинка и грип или остра вирусна инфекция. Основният съвет на лекарите при консултиране на пациент с херпес на устата е да се приемат противовирусни средства и такива, насочени към повишаване на имунитета.

Съществува средство, което има едновременно противовирусен ефект и действа като доказан имуностимулатор

За окончателно елиминиране на херпеса може да се разчита на природния продукт Имунобор / Imunobor®. Той укрепва имунитета и подпомага организма в борбата с вирусни инфекции, каквато предизвиква херпесният вирус. Имунобор е с изключително благоприятно тонизиращо действие при силен стрес и имунен срив.

От една страна имуностимулиращото действие на Имунобор помага за по-бързото премахване на херпеса на устата, намаляване на възпалението и заздравяване на раната. От друга страна противовирусният му ефект съдейства за унищожаване на вирусните частици в организма и предотвратяване на последващи появи на херпес.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: