справяне с пролетната умора
5
(1)

Поддържането на силен имунитет е важно условие за справяне с пролетната умора. Научете как да я избегнете и да поддържате добро здравословно състояние само в няколко лесни стъпки.

Какво всъщност е пролетна умора?

През студените месеци се отбелязва бум в разпространението на инфекциозни заболявания. Същевременно, имунната ни система работи на пълни обороти. Ако сме преминали през зимния период без да станем жертви на настинка и грип, дължим това изцяло на протективното действие на имунитета си. Напълно нормално е след дълъг период на свръхактивност да последва спад във функционалността на имунната система. Сривът предизвиква редица оплаквания, които обикновено назоваваме с термина пролетна умора.

Кои са симптомите на пролетна умора?

Мнозина споделят сходни оплаквания с отминаването на студения период от годината:

  • отпадналост
  • постоянна сънливост
  • физическа и психическа умора
  • слабост и липса на енергия

Многобройни клинични изследвания доказват, че справянето с тези оплаквания се постига много по-лесно при полагане на грижи за подсилване на имунитета.

Природни методи за подсилване на имунната система и справяне с пролетната умора

  • Консумиране на пресни сезонни плодове и зеленчуци. Суровите плодове и зеленчуци имат много по-богата хранителна стойност от термично обработените. Можете да избирате сред най-разнообразни пролетни рецепти, чрез които да се снабдите с минерали и витамини за подсилване на имунната система.
  • Оптимален прием на вода. Затоплянето на времето ускорява дехидратирането, а максималното компенсиране на тази загуба е ключово за детоксикация на организма.
  • Осигуряване на време за почивка. Пълноценен сън, справяне със стреса и възстановяване на физическите и психическите сили са ключови фактори, допринасящи за засилване на имунитета. Честото недоспиване е сериозен враг на имунитета и един от отключващите пролетната умора фактори.
  • Редовно излизане на открито за снабдяване с достатъчно слънчева светлина. Това ще осигури оптимална секреция на Витамин D – фактор, който има незаменима роля за поддържане на нормалната дейност на организма.

Какво още е необходимо за укрепване на имунната система и за справяне с пролетната умора?

Посочените промени в начина на живот, с които да стимулирате имунитета си, ще ви помогнат да се справите с пролетната умора. За да допълните и ускорите този процес, комбинирайте нашите съвети с приема на природни имуностимулатори с доказан положителен ефект. Средство на първи избор при пролетна умора е Имунобор/Imunobor®.

Имунобор се прилага успешно като укрепващо и тонизиращо средство за целия организъм. Продуктът представлява уникална комбинация от натурални екстракти – Мака и Мате, По Деарко и Котешки нокът. Благодарение на рационалното си съчетание от природни съставки се прилага успешно при често боледуване, срив в имунитета, бактериално носителство, хронична и пролетна умора.

Имунобор се дозира по 1 капсула до 3 пъти дневно, няма странични ефекти и е предназначен за продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: